Ostali sportovi

Japan na Olimpijskim igrama bez svoje najbolje gimnastičarke zbog kršenja pravila

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 19.07.2024.
Japan na Olimpijskim igrama bez svoje najbolje gimnastičarke zbog kršenja pravila
Foto: EPA

Kapetanica japanske ženske gimnastičarske reprezetacije Shoko Miyata (19) povukla se iz ekipe za Olimpijske igre u Parizu nakon što je prekršila pravila vezana uz pušenje i alkohol, priopćio je Japanski gimnastičarski savez (JGA).

Miyata je u četvrtak napustila trening kamp reprezentacije u Monaku vrativši se u Tokio radi istrage koja je potvrdila njezine prekršaje.

Mlada djevojka je priznala kako je tijekom lipnja jednom popila alkoholno piće, te zapalila cigaretu nakon što se vratila u Tokio iz baze u "Kneževini". Pušenje i piće zabranjeni su u Japanu za osobe mlađe od 20 godina.

"Ispričavamo se od srca zbog ovoga," rekao je predsjednik JGA Tadashi Fujita, duboko se naklonivši zajedno s ostalim dužnosnicima uključujući Miyatinog trenera, Mutsumija Haradu.

Trener Harada rekao je kako je Miyatino ponašanje bilo nepromišljeno, ali i kako je bila pod velikim pritiskom uoči OI.

"Provodila je dane stvarno opterećena tolikim pritiskom. Molio bih ljude da to razumiju," rekao je, brišući suze.

Miyata je aktualna japanska prvakinja. Na Svjetskom prvenstvu u Liverpoolu 2022. osvojila je broncu na gredi, te zauzela peto mjesto u višeboju.

Japanska muška reprezentacija osvojila je gimnastičko zlato na Olimpijskim igrama 2016., dok su žene posljednji put osvojile ekipnu medalju 1964. godine kada su bile treće.

Umjetnička gimnastika jedan je od najpopularnijih sportova na Ljetnim igrama i održat će se od 27. srpnja do 5. kolovoza. test

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!