Vodeni sportovi

Amerikanci svladali Hrvatsku u generalnoj probi za Olimpijske igre

Mihaela Bradovski • petak, 19.07.2024.
Amerikanci svladali Hrvatsku u generalnoj probi za Olimpijske igre
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Olimpijskih igara u Parizu. U Šibeniku je bolji bio SAD s 13:11...

Ivica Tucak dobio je sliku o tome na čemu treba još raditi i što nije dobro uoči Olimpijskih igara u Parizu. Presing Amerikanaca stvarao je dosta problema, realizacija igrača više nije bila dobra i to je ono što treba biti puno bolje.

SAD je u Crnici slavio s 13:11, pokazao je ono što smo i znali, da je vrlo dobra reprezentacija i sve to iako Ben Hallock nije odigrao neku veliku utakmicu.

Hrvatska je imala dobar ulazak u utakmicu i povela je golovima Jokovića i Fatovića, međutim Amerikanci su uspjeli uhvatiti priključak te poravnati.

Ponovno je Hrvatska uspjela odmaknuti na dva gola razlike i održavala je to vodstvo sve do početka drugog poluvremena kada kreće američka serija. Napravili su 5:0 i poveli s 10:7 golom Jugovog Hannesa Daubea na početku posljednje dionice.

Pokušavala se Hrvatska vratiti, uspjela je golovima Harkova i Fatovića na tri minute do kraja smanjiti na 12:11, ali Alex Bowen zabija za 13:11 i do kraja susreta pogodaka više nije bilo.

U hrvatskim redovima tri gola postigao je Luka Bukić dok su po dva gola dodali Fatović, Joković i Marinić Kragić.

Najbolji kod SAD-a bili su s po dva gola Johnny Hooper, Hannes Daube, Alex Bowen, Ryder Dodd i Maxwell Irvingtest

Prijateljska utakmica:
Hrvatska - SAD 11:13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!