Tenis

Održan ždrijeb umaškog turnira, Ajduković jedini protiv nositelja

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 19.07.2024.
Održan ždrijeb umaškog turnira, Ajduković jedini protiv nositelja
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hrvatski tenisač Duje Ajduković koji se u petak plasirao u polufinale ATP turnira u švedskom Bastadu, u prvom meču na 34. izdanju umaškog ATP Plava Laguna Croatia Opena za suparnika je dobio petog nositelja, talijanskog predstavnika Luciana Darderija, 35. tenisača svijeta.

Od preostale trojice hrvatskih tenisača, koji su dobili pozivnice za glavni turnir, najtežeg je suparnika dobio Mili Poljičak koji će igrati protiv prošlogodišnjeg umaškog polufinaliste Talijana Lorenza Sonega (ATP - 52.).

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Luka Mikrut će u svom debiju na ATP Touru za suparnika imati Argentinca Camila Uga Carabellija (ATP - 96.), a pobjednika tog dvoboja u drugom kolu čeka prvi nositelj turnira i osmi tenisač svijeta, Rus Andrej Rubljov.

Na ATP Touru će debitirati i Osječanin Matej Dodig, a ime njegovog suparnika je zasad nepoznato, a znat će ga po završetku kvalifikacijskog turnira, čije će prvo kolo na rasporedu u subotu.

Od ostalih parova prvog kola svakako treba izdvojiti dvoboj branitelja prošlogodišnjeg naslova, Australca Alexeija Popyrina (ATP - 43.), i najbolje rangiranog igrača na svijetu do 19 godina, Čeha Jakuba Menšika (ATP - 79.).

Osim Rubljova, u prvom kolu su slobodni još i drugi nositelj Talijan Lorenzo Musetti (ATP - 16.), treći nositelj, Danac Holger Rune (ATP - 17.) i četvrti nositelj, Argentinac Francisco Cerundolo (ATP - 33.).

Prvi mečevi glavnog turnira ove će godine biti odigrani već u nedjelju, dok će finale biti na rasporedu u subotu, 27. srpnja, jer će istog dana u pariškom Roland Garrosu započeti borbe za olimpijska odličja.

U turniru parova Hrvatska će imati trojicu predstavnika. Nino Serdarušić će sa Slovencem Blažom Rolom braniti prošlogodišnji naslov, a u prvom kolu ih čekaju Nizozemac Sander Arends i Ukrajinac Denis Molčanov. Karlo Kajin i Deni Žmak su svoju pozivnicu zaradili kao pobjednici turnira "Road To Umag", a u prvom kolu ih čekaju Francuz Jonathan Eysseric i Brazilac Orlando Luz.

Žmak je na isti način u pojedinačnoj konkurenciji izboriti pozivnicu za kvalifikacije. Suparnik 35-godišnjeg Puljaninu će biti peti nositelj kvalifikacija, Tajvanac Tseng Chun-Hsin (ATP - 155.). Pozivnicu je dobio i Matija Pecotić koji će u prvom kolu igrati protiv trećeg nositelja kvalifikacija, Argentinca Marca Trungellitija (ATP - 151.).

Subotnji kvalifikacijski program u Stella Marisu započinje u 16 sati. test

Ždrijeb glavnog turnira:
Andrej Rubljov (1) - slobodan
Camilo Ugo Carabelli (Arg) - LUKA MIKRUT (HRV)
Aleksander Ševčenko (Kaz) - Fabian Maroszan (Mađ)
Thiago Monteiro (Bra) - Tomaš Machač (Češ/7)
Francisco Cerundolo (Arg/4) - slobodan
Kvalifikant - MATEJ DODIG (HRV)
MILI POLJIČAK (HRV) - Lorenzo Sonego (Ita)
Kvalifikant - Matteo Arnaldi (Ita/8)
Luciano Darderi (Ita/5) - DUJE AJDUKOVIĆ (HRV)
Jakub Menšik (Češ) - Alexei Popyrin (Aus)
Luca Van Assche (Fra) - Fabio Fognini
Holger Rune (Dan/3) - slobodan
Mariano Navone (Arg/6) - Flavio Cobolli (Ita)
Kvalifikant - Dušan Lajović (Srb)
Kvalifikant - Kvalifikant
Lorenzo Musetti (Ita/2) - slobodan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!