Tenis

Ivanišević: 'Ajduković ima najteži ždrijeb, ali je u dobroj formi'

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 19.07.2024.
Ivanišević: 'Ajduković ima najteži ždrijeb, ali je u dobroj formi'
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Održan je ždrijeb ATP turnira u Umagu u kojem će četvorica hrvatskih tenisača nastupiti u glavnom ždrijebu...

Proslavljeni hrvatski tenisač i trener te ambasador umaškog ATP Plava Laguna Croatia Opena Goran Ivanišević smatra da je od četvorice hrvatskih predstavnika najlošije prošao najiskusniji, 23-godišnji Duje Ajduković, koji će u prvom kolu igrati protiv petog nositelja Luciana Darderija.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Od naših igrača neki su prošli malo bolje, neki malo lošije, ali to je jedno veliko iskustvo za sve njih, pogotovo za Luku (Mikruta) i Mateja (Dodiga) koji su po prvi put u glavnom ždrijebu. Mili (Poljičak) je već imao priliku ovdje igrati. Duje (Ajduković) je možda izvukao najtežeg protivnika, ali je u jako dobroj formi i ja se nadam da će dobro odigrati", rekao je Ivanišević komentirajući ždrijeb koji je održan u petak navečer u Stella Marisu.

"Veselimo se dobrom turniru, sigurno će biti dobrih mečeva. Turnir je iznimno jak i jedva čekam nedjelju da sve počne", poručio je wimbledonski pobjednik iz 2001. čije ime nosi i središnji teren u umaškom teniskom kompleksu.

U ždrijebu je sudjelovao i iznenađujući prošlogodišnji pobjednik, Australac Alexei Popyrin, koji je u sjajnom finalu svladao miljenika navijača, Švicarca Stana Wawrinku koji je također trebao biti u ždrijebu, ali je u četvrtak morao otkazati nastup.

"Jako sam uzbuđen što sam ponovno ovdje. Imam divna sjećanja na prošlu godinu. Ovo mi je jedan od najdražih turnira i rado mu se vraćam. Ovdje sam osvojio svoj drugi trofej na ATP Touru, ali prvi put nastupam kao branitelj naslova", rekao je 24-godišnji Australac koji će u prvom kolu igrati protiv najbolje rangiranog igrača na svijetu do 19 godina, Čeha Jakuba Menšika.

"Ždrijeb je težak. Jakub je vrlo dobar mladi igrač. Znam da mi neće biti nimalo lako. Nisam pogledao tko bi me čekao u drugom kolu. Ne volim to raditi. Molim vas, nemojte mi otkriti", rekao je Popyrin uz širok osmijeh.

Ove godine su u umaškom ždrijebu četvorica bivših pobjednika. Uz Popyrina tu je i prvi nositelj, osmi tenisač svijeta Rus Andrej Rubljov, koji je u Umagu 2017. došao do svog prvog naslova i to kao sretni gubitnik iz kvalifikacija. Vraća se i talijanski veteran Fabio Fognini, pobjednik iz 2016., a u Umagu je 2019. do svog prvog naslova došao i 34-godišnji Srbin Dušan Lajović, koji je također sudjelovao u formiranju ovogodišnjeg ždrijeba.

"Prvi put sam bio u Umagu prije 20 godina, tako da je prošlo dosta vremena. Ovdje sam osvojio svoju prvu titulu. Najznačajnija stvar u mom životu je prva ATP titula, to ima posebnu čar. Prelijepo mi je ovdje, osjećam se kao kod kuće, tako da jedva čekam da ponovno zaigram. Mislim da mi je ždrijeb dobar, s obzirom na to da sam si sam izvukao kvalifikanta. Za početak turnira to je najbolje, s obzirom na to da nisam nositelj, ali vidjet ćemo, jer ima puno dobrih igrača. Mislim da je ovo najjači turnir u posljednjih nekoliko godina", zaključio je Lajović. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!