Nogomet

Ništa od Austrije, bivši igrač Hajduka vratio se u Dansku

Mario Borko • subota, 20.07.2024.
Ništa od Austrije, bivši igrač Hajduka vratio se u Dansku
Foto: Pixsell

David Čolina odlazi iz Augsburga na posudbu u danski Vejle gdje je već odradio proljetni dio sezone. Nakon završetka sezone vratio se u Njemačku, pričalo se o mogućem odlasku u LASK, ali bivši igrač Hajduka vraća se u Dansku...

Hrvatska kolonija u LASK-u ipak je ostala samo na Marinu Ljubičić i Hrvoju Smolčiću, a David Čolina je, suprotno špekulacijama, povećao broj Hrvata u danskom Vejleu. Denis Kolinger igrač je danskog prvoligaša od 2021., a ovo ljeto mu se pridružio i Luka Hujber koji je stigao iz Istre 1961.

Igraj na dansku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Čolina je u siječnju 2023. u iznenađujućem transferu napustio Hajduk i pridružio se Augsburgu. Nakon debija iz snova i gola na Westfalenu protiv Borussije Dortmund, lijevi je bočni potpuno pao u drugi plan i tek je u siječnju tekuće godine dobio priliku da se izbori za minute u danskom Vejleu.

U Danskoj je većinu vremena bio starter, skupio je solidan broj minuta u 12 nastupa, a čini se da su ljudi u klubu bili zadovoljni i odlučili su vratiti Čolinu u klub i za novu sezonu. Iz kluba su objavili da je postignut dogovor o jednogodišnjoj posudbi s pravom otkupa ugovora na kraju sezone.

Čolinu ugovor s Augsburgom veže do lipnja 2027., ali izvjesno je da ga neće odraditi u cijelosti. 24-godišnjak nikako da napravi pravi iskorak otkako je iz Dinama prodan u Monaco. Godinu dana kasnije vratio se u Hajduk, ali u Splitu nikada nije imao status sigurnog prvotimca, a sada će svoj puni potencijal pokušati ostvariti u Vejleu.

Pisalo se o tome da bi Čolina mogao u LASK Linz, ali okruženje koje već poznaje trebalo bi biti bolji izbor. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!