Tenis

Ajduković pružio odličan otpor umornom Nadalu, ali koštao ga je loš ulazak u treći set

Mario Borko • subota, 20.07.2024.
Ajduković pružio odličan otpor umornom Nadalu, ali koštao ga je loš ulazak u treći set
Foto: EPA

Još jedan sjajan meč odigrao je hrvatski tenisač, ovog puta protiv jednog od najboljih igrača svih vremena, ali nakon dva sata i 13 minuta igre, Nadal je bio taj koji je centralni teren u Bastadu napustio kao pobjednik...

Hrvatski tenisač Duje Ajduković poražen je u polufinalu ATP turnira od “kralja zemlje“ Rafaela Nadala sa 6:4, 3:6, 6:4. Splićanin je osvojio prvi set, imao break prednosti u drugom, ali nakon toga je stao, a iskusni Španjolac je to iskoristio za svoje 131. finale u karijeri.

Igraj na ATP Bastad na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Splićanin je furiozno krenuo u meč protiv Nadala koji je u petak u četvrtfinalu slavio tek nakon četiri sata borbe. Ajduković je iskoristio sporiji start Španjolca, dva puta mu oduzeo servis i poveo s 3:0. Nadal je uspio vratiti jedan izgubljeni servis gem, ali nije imao odgovor na sjajnu igru hrvatskog tenisača.

Kod Ajdukovića je posebno impresionirao sjajan bekhend zahvaljujući kojem je osvojio set sa 6:4. I drugi je Splićanin otvorio odlično, oduzeo je servis Španjolcu, ali odmah je u idućem gemu ispustio tu prednost. Nadal je kod vodstva 3:2 napravio još jedan break i mirno priveo set kraju sa 6:3.

Na startu odlučujućeg seta Ajduković je dva puta zaredom gubio svoj početni udarac. Nadal je imao prednost od 3:0, ali onda je energetski izrazito pao i dopustio hrvatskom tenisaču da se digne iz mrtvih i potpuno vrati u meč. Ajduković je izjednačio na 3:3, imao je momentum, ali je na 15:30 na svom servisu promašio zicer i dao Španjolcu da ponovno dođe do prednosti.

Nadal je smogao snage i iskusno sa 6:4 uspio zaključiti meč i doći do svog 131. finala na ATP Toru. U nedjelju će igrati za svoj 93. naslov u karijeri. Španjolac posjeduje nevjerojatnu želju za pobjeđivanjem koja ni u 38. godini ne jenjava.

Ajduković si nema što zamjeriti. Dao je sve od sebe, odigrao odličan meč, vratio se kad se činilo da je potpuno otpisan i ovaj turnir mora mu poslužiti kao nit vodilja za budućnost. Od idućeg tjedna imat će najbolji renking karijere i približiti se ulasku najboljih 100 tenisača na svijetu.

ATP Bastad, polufinale:
Rafael Nadal (Španjolska, WC) – Duje Ajduković (Hrvatska, kvali.) 4:6, 6:3, 6:4

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!