Košarka

LeBron spasio Amerikance, Južni Sudan imao šut za pobjedu

Branimir Korać • subota, 20.07.2024.
LeBron spasio Amerikance, Južni Sudan imao šut za pobjedu
Foto: EPA

Reprezentacija SAD-a odigrala je još jednu pripremnu utakmicu uoči Olimpijskih igara u Parizu. Prvi put je imala problema i na kraju se spasila od poraza protiv Južnog Sudana ubačajem LeBrona Jamesa osam sekundi prije kraja...

Pretpostavke kako će Južni Sudan za Amerikance biti "plitak potok" pokazale su se netočnima. Iako je ovo prijateljska utakmica, teška pobjeda Amerikanaca svakako će odjeknuti, a kako bi tek odjeknulo da su Sudanci iskoristili posljednji napad i odnijeli pobjedu.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vodio je Južni Sudan i s plus 16, na poluvremenu je imao plus 14, u završnici se vratio kada se činilo da će se SAD ipak odvojiti i otići do pobjede, međutim ipak nije završio posao.

20 sekundi prije kraja susreta JT Thor ubacio je tešku tricu za vodstvo Južnog Sudana 100:99, a onda je loptu uzeo LeBron James, otišao u prodor i zabio za vodstvo.

Južnom Sudanu ostalo je još osam sekundi za napad, Carlik Jones nije pogodio, uhvatio je skok Wenyen Gabriel, ali Amerikanci su se uspjeli obraniti i uzeti pobjedu.

Bilo je to daleko od željenog izdanja za Amerikance, a Južni Sudan svakako će biti ohrabren ovim nastupom.

LeBron je bio jedan od rijetkih na visokoj razini, a susret je završio s 25 poena, šest skokova i sedam asistencija. Anthony Davis dodao je 15 poena i 11 skokova.

Kod Južnog Sudana Marial Shayok upisao je 24 poena, a Carlik Jones 15 poena uz 11 skokova i 11 asistencija. test

Pripremna utakmica:
SAD - Južni Sudan 101:100

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!