Nogomet

Krznar kreće u obranu titule domaćim susretom protiv Brava

Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.07.2024.
Krznar kreće u obranu titule domaćim susretom protiv Brava
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Slovenski predstavnici u Europi, Celje i Bravo, kreću s nastupom u slovenskom prvenstvu. U prvom kolu aktualni prvak Celje dočekuje goste iz Ljubljane...

Zanimljiv dvoboj na otvaranju slovenskog prvenstva. Aktualni prvak Celje na svom travnjaku dočekuje Bravo, momčad koja iza sebe ima dobru sezonu u kojoj je izboren prolaz u Europu.

Igraj na Celje - Bravo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Celjani su prošle sezone stigli do titule prvaka Slovenije, momčad je vodio hrvatski stručnjak Damir Krznar koji je na klupi i ove sezone u kojoj će se od njega ponovno očekivati velike stvari.

I jedni i drugi su već odradili svoje prve ovosezonske utakmice i to u Europi, a mogu biti zadovoljni s prvim nastupima s obzirom da su i jedni i drugi izborili prolaz u sljedeće pretkolo.

Celje je u prvom pretkolu Lige prvaka za protivnika imao estonskog prvaka Floru iz Tallinna i Celjani su upisali obje pobjede. U prvom susretu u gostima slavili su s visokih 5:0 i već tada je bilo jasno da će proći dalje, a na svom travnjaku slavljem 2:1 samo su dovršili posao i potvrdili prolaz. Čak šest igrača Celja upisalo se u listu strijelaca u ta dva dvoboja, tek je Aljoša Matko zabio dva pogotka.

Bravo je pak u prvom pretkolu Konferencijske lige igralo protiv velškog Connah'sa i preokretom stiglo do prolaza. U prvom susretu u Ljubljani poražen je s 1:0, ali je u Walesu golom Nemanje Jakšića u 88. minuti izborio produžetke gdje je preko Mateja Poplatnika u 115. minuti izborio prolaz.

Taj uzvrat od 120 minuta sigurno će ostaviti traga na igračima Brava dok je Celje svoju utakmicu protiv Flore igralo dva dana ranije i to bez velikog utroška energije.

Što su rekli

Damir Krznar, trener Celja: "Ciljevi Celja uvijek su visoki. Borba za naslov prvaka je ispred svega, želimo ponoviti prošlu sezonu i ostati u vrhu. Drugi cilj svakako je kup natjecanje, gdje klub već neko vrijeme nije bio u situaciji da posegne za ovim trofejom. Svakako da želimo osvojiti oba trofeja. Već u prvom kolu čeka nas opasan protivnik. Obje momčadi igraju u Europi, što je s jedne strane dobro jer se stvari mogu analizirati, ali s druge strane je problem jer nema puno vremena za regeneraciju. Bravo je uvijek izazovan protivnik. Bit će opet nekih rotacija, ali svakako želimo uspješno startati. Imamo širinu i kvalitetu, zadovoljni smo prijelaznim rokom, jer smo uspješno pokrili pozicije koje smo željeli."

Aleš Arnol, trener Brava: "Imamo gust raspored na početku nove sezone, ali to doživljavamo kao još jedan novi izazov. Koliko god klišejski zvučalo, idemo utakmicu po utakmicu. Uspjeli smo izboriti željenu promociju u Europi i sada smo cijeli fokus stavili na obračun sa Celjem. Radi se o odličnoj momčadi s odličnim igračima i nedvojbeno su u prednosti kada je u pitanju rotacija igračkog kadra. Nalazimo se u sezoni punoj zamki i svjesni smo da ćemo se vrlo brzo morati prebaciti iz Europe u domaće prvenstvo i obrnuto. Iznimno respektiramo oba natjecanja i ako ne uspijemo svoju energiju i mentalitet usmjeriti u svaku sljedeću utakmicu vrlo brzo možemo biti kažnjeni. Želja nam je da krenemo što bolje na obje strane."

Mjesto, vrijeme, sudac

Celje, Stadion Z'dežele, 20:15

Sudac: Mihael Antić

Prošli dvoboj

Prošle sezone susreli su se četiri puta, Celje je slavilo u tri susreta, a jedan dvoboj okončan je remijem bez pogodaka.

Prognoza

Celje je na svom travnjaku svakako favorit i pobjeda Brava, pa i remi, bilo bi iznenađenje. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!