Tenis

Iscrpljeni Nadal poražen u finalu ATP turnira u Bastadu, Borgesova pobjeda karijere

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 21.07.2024.
Iscrpljeni Nadal poražen u finalu ATP turnira u Bastadu, Borgesova pobjeda karijere
Foto: EPA

Ipak nije išlo. Dva vrlo teška meča ostavila su traga na Rafaelu Nadalu koji nije imao snage u finalu Bastada svladati i Nuna Borgesa...

Portugalski tenisač Nuno Borges osvojio je svoj premijerni naslov na ATP turniru u švedskom Baastadu, nakon što je u finalu svladao Španjolca Rafaela Nadala sa 6:3, 6:2.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Borges, 51. tenisač svijeta stigao do pobjede nakon jednog sata i 28 minuta igre protiv vidno umornog 38-godišnjeg Nadala, koji je u polufinalu nakon velike borbe pobijedio Duju Ajdukovića. Portugalac je pet puta oduzeo servis Španjolcu, dopustivši mu dva breaka na drugoj strani.

Nadal je igrao finale ATP turnira prvi put nakon Roland-Garrosa 2022., gdje je podigao trofej nakon što je slomio Caspera Ruuda sa 6:3, 6:3, 6:0. Legendarnom Španjolcu sada predstoje Olimpijske igre, na svojim omiljenim terenima Roland-Garrosa.

U Parizu će igrati i u singlu i u paru s trenutnom superzvijezdom Carlosom Alcarazom. Rafa je već osvojio zlatnu medalju u obje discipline, u Pekingu 2008. i Rio de Janeiru 2016. godine. test

FOTO: EPA/Bjorn Larsson Rosvall

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!