Tenis

Luka Mikrut poražen u prvom nastupu u glavnom ždrijebu na ATP Touru

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 22.07.2024.
Luka Mikrut poražen u prvom nastupu u glavnom ždrijebu na ATP Touru
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Luka Mikrut poražen je u dvoboju prvog kola ATP turnira u Umagu od Argentinca Camila Uga Carabellija (ATP - 96.) s 2:6, 5:7 nakon 101 minuta igre.

Luki Mikrutu (ATP - 353.) bio je je to prvi nastup na jednom ATP turniru, a 20-godišnji Splićanin je pokazao da itekako ima što ponuditi i na najjačoj razini.

Igraj na mečeve turnira u Umagu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Luka je uvjerljivo izgubio prvi set, dijelom i zbog posve očekivane nervoze, ali je u drugom setu pokazao ravnopravan tenis protiv iskusnijeg Argentinca. Mikrut je vodio s 4:2, a kod 5:4 je propustio dvije set-lopte na servis protivnika, što je Argentinac iskoristio i kaznio sve pogreške Splićanina.

Uz Mikruta, na ovogodišnjem Umagu nastupaju još trojica hrvatskih tenisača. Duje Ajduković, koji je u subotu igrao polufinale ATP turnira u švedskom Bastadu, u prvom meču na 34. izdanju umaškog ATP Plava Laguna Croatia Opena za suparnika je dobio petog nositelja, talijanskog predstavnika Luciana Darderija, 35. tenisača svijeta.

Od preostale dvojice hrvatskih tenisača, koji su dobili pozivnice za glavni turnir, težeg je suparnika dobio Mili Poljičak koji će igrati protiv prošlogodišnjeg umaškog polufinaliste Talijana Lorenza Sonega (ATP - 52.) Na ATP Touru će debitirati i Osječanin Matej Dodig protiv kvalifikanta Francuza Couacaudatest

Rezultati:
Alexandre Mueller (Fra) - Matteo Arnaldi (Ita) 7-6 (8), 6-4
Fabian Maroszan (Mađ) - Alex Ševčenko (Rus) 6-4, 4-6, 7-6 (8)
Camilo Ugo Carabelli (Arg) - LUKA MIKRUT (HRV) 6-2, 7-5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!