Nogomet

Inter Turku pred svojim navijačima traži nastavak odlične forme

Mario Borko • ponedjeljak, 22.07.2024.
Inter Turku pred svojim navijačima traži nastavak odlične forme
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Danas od 17 sat ovotjedno kolo u finskoj ligi zaključit će Inter Turku i IF Gnistan. Kada pogledamo samo trenutnu formu momčadi, Inter ovaj susret dočekuje u puno boljem raspoloženju i nosi ulogu favorita...

Finsko prvenstvo specifično je natjecanje koje se sastoji od 12 klubova koji se nakon 22 kola dijeli u Ligu za prvaka i Ligu za ostanak i tada se igraju još samo pet utakmica. Još šest susreta ostalo je do podijele lige, a Inter Turku je velikim koracima počeo grabiti prema naprijed i taj trend želi nastaviti kod kuće protiv IF Gnistana.

Igraj na Inter Turku – IF Gnistan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Inter je posljednjih 25 godina standardni član finske Veikkausliige, ali prvak je bio samo jednom (2008.). U nekoliko navrata završavao je drugi, a posljednje dvije sezone peti, odnosno šesti. Ova nije najbolje krenula za klub iz Turkua koji je nakon solidnog početka zaredao s četiri uzastopna poraza i bio pri dnu ljestvice.

Uspon kreće sredinom lipnja. Od tada je Inter odigrao sedam utakmica u svim natjecanjima, ostvario šest pobjeda (tri u prvenstvu) i počeo se penjati u poretku. Momčad Vesa Vasare trenutno je sedma, prvo mjesto ispod crte za Ligu prvaka. VPS bježi četiri boda i jasno je zašto je danas pobjeda protiv desetoplasiranog Gnistana prioritet.

Darren Smith ključan je igrač sjajne serije u kojoj se nalazi Turku. U posljednje dvije utakmice zabio je četiri gola i upisao asistenciju, a ukupno je u nizu nepobjedivosti od sedam utakmica na učinku od sedam golova i tri asistencije.

Gnistan je povratnik u najviši rang finskog nogometa. Trenutno se nalazi na desetom mjestu s 13 osvojenih bodova. Posljednji Lahti je četiri boda iza i novopečeni prvoligaš daleko je od sigurnog ostanka u ligi. Prednost mu je što ima utakmicu manje od društva na dnu. Gostovanje kod Inter Turkua neće biti nimalo lagano, ali ohrabruje činjenica da ga je Gnistan ove godine već dvaput uspio pobijediti.

Jussi Leppälahti na mjestu je trenera od početka sezone, a ugovor mu vrijedi samo godinu dana. 38-godišnjak je dobio vrlo težak zadatak, a imao je odličan start prije negativnog niza u kojem se sad nalazi. Gnistan je od zadnjih 14 utakmica u svim natjecanjima pobijedio samo jednu i to početkom lipnja. Nakon toga je izgubio četiri od pet utakmica.

Joakim Latonen jedina je svijetla točka u tom razdoblju. 26-godišnjak je s pozicije lijevog krila u 15 nastupa zabio šest golova i upisao dvije asistencije. Bivši igrač Novigrada, Cibalije, Gorice i Slaven Belupa, Benjamin Tatar trenutno je na učinku od tri gola i jedne asistencije.

Mjesto, vrijeme

Turku, Veritas Stadium, 17:00

Prošli dvoboj

Gnistan je ove sezone ostvario šest pobjeda, od toga je dva puta slavio protiv Inter Turkua. Posljednji put početkom travnja u Helsinkiju je završilo 2:1 za Gnistan koji se vratio i pobijedio utakmicu nakon što je već u četvrtoj minuti pao u zaostatak.

Prognoza

Treća bi trebala biti sreća za Inter koji je u odličnom nizu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!