Nogomet

Hrvatski klubovi saznali potencijalne protivnike u trećem pretkolu: Hajduku prijeti Oršić, Rijeci Braga

Mario Borko • ponedjeljak, 22.07.2024.
Hrvatski klubovi saznali potencijalne protivnike u trećem pretkolu: Hajduku prijeti Oršić, Rijeci Braga
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski predstavnici u Europi, izuzev Dinama, danas će saznati protiv koga će igrati u trećem pretkolu ako uspješno prođu drugo. Ždrijeb je na rasporedu od 13 sati, a jutros su izvučene podskupine. Najzadovoljniji može biti Hajduk, a najnezadovoljniji Osijek...

Velik tjedan je ispred Rijeke, Hajduka i Osijeka. U četvrtak ih očekuju prvi europski izazovi, a već danas će saznati s kim će igrati u slučaju da opravdaju status favorita i prođu drugo pretkolo. Riječani nastupaju u kvalifikacijama za Europsku ligu, a Splićani i Osječani za Konferencijsku.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad Željka Sopića u srijedu igra protiv rumunjskog drugoligaša Corvinul Hunedoara, a u trećem pretkolu potencijalni suparnici su joj Viktorija Plzen ili pobjednici drugog pretkola u utakmicama između Brage (Portugal) i Maccabi Petah-Tikva (Izrael) te Sheriff (Moldavija) – Elfsborg (Švedska).

Rijeka je izbjegla potencijalni sudar s Ajaxom, ali prijete joj ozbiljni protivnici. Kao daleko najbolji izbor nameće se pobjednik ogleda između Sheriffa i Elfsborga. Moldavci su jedva prošli azerbajdžansku Ziru, a Šveđani su tek četvrti u svom prvenstvu s velikim zaostatkom za vodećim dvojcem.

Hajduk ima deset mogućih suparnika ovisno o raspletu pet utakmica drugog pretkola, ali u oči upada turski Trabzonspor. Splićani su veliki favoriti protiv HB Torshavna, a osim kluba za koji igra Mislav Oršić tu je i stari znanac Brondby (Danska) te vrlo neugodni Cercle Brugge (Belgija).

Sreća je za Splićane što će Trabzonspor i Cercle Brugge biti protivnici samo ako izgube dvomeč drugog pretkola Europske lige u koji ulaze kao favoriti.

Osijek je kao nositelj u trećem pretkolu Konferencijske lige mogao proći i bolje, ali od poznatijih klubova prijeti mu samo grčki velikan Panathinaikos. Gubitnik para koji prijeti Rijeci, Sheriff – Elfsborg, bit će jedan od šest mogućih suparnika u trećem pretkolu.

Osijeku bi mogao igrati protiv kazahstanskog Tobola s kojim Hajduk ima loša iskustva, švicarskog St. Gallen 1879 te mađarskog Fehervar.

Ždrijeb je uvijek lutrija i bit ćemo pametniji iza 13, odnosno 14 sati kada poluautomatski ždrijeb odradi svoj posao. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!