Automoto

Norris nakon kontroverznog propuštanja: 'Nisam zaslužio pobijediti'

HINA, Mario Borko • ponedjeljak, 22.07.2024.
Norris nakon kontroverznog propuštanja: 'Nisam zaslužio pobijediti'
Foto: EPA

McLarenova strategija omogućila je da su oba njegova vozača na prvom i drugom mjestu, ali britanska momčad nije bila zadovoljna redoslijedom pa je naredila Norrisu da prepusti čelnu poziciju Piastriju koji je tako stigao do svoje prve pobjede u karijeri...

U nedjelju smo na popularnom Hungaroringu vidjeli vrlo kontroverzan potez koji je presudio pobjednika. Lando Norris je nakon lošeg starta izgubio vodeću poziciju od momčadskog kolege Oscara Piastrija, ali se ponovno našao na čelu nakon što su u strahu od Maxa Verstappena u McLarenu taktiku podredili Britancu.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

McLaren je odlučio ispraviti nepravdu kontroverznom odlukom tako da prisili Norrisa da prepusti vodeću poziciju, a time i pobjedu, svom momčadskom kolegi:

Britanac je držao cijeli svijet Formule 1 "na iglama" jer je dugo vremena ignorirao molbe McLarena, ali nakon što je konačno popustio, priznao je da Australac zaslužuje pobjedu:

Britanac je tri kruga prije kraja propustio Piastrija i omogućio mu da proslavi prvu pobjedu, ali tek nakon višeminutnog uvjeravanja šefova McLarena preko radio-veze.

"Nisam zaslužio pobijediti u današnjoj utrci. Jednostavno. Stoga je situacija da sam bio u poziciji da pobijedim bila neispravna. Nisam uopće trebao biti u toj poziciji. Nisam trebao dobiti tu priliku da vodim utrku."

Norris je rekao da će uvijek vratiti mjesto, ali će, kao vozač utrka, očito propitivati situaciju i osporiti naredbe:

"Namjeravao sam čekati do posljednjeg kruga, posljednjeg zavoja, ali onda su iz McLarena rekli da će na stazu izaći safety car, pa ja ne bih mogao pustiti Oscara da prođe, jer onda bih izgledao kao idiot. Onda sam rekao, da, to je pošteno i pustio sam ga. Današnja utrka nije bila moja. Bolje je vozio, dobro je startao i to je to."

Norris je drugi u prvenstvu, sada 76 bodova iza Verstappena iz Red Bulla, a do kraja sezone je preostalo još 11 utrka. test

EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!