Tenis

Petra Martić uz puno uspona i padova izborila drugo kolo turnira u Rumunjskoj

Mario Borko • ponedjeljak, 22.07.2024.
Petra Martić uz puno uspona i padova izborila drugo kolo turnira u Rumunjskoj
Foto: EPA

Petra Martić ovaj tjedan nastupa na WTA turnir u Iasi (Rumunjska). 99. igračica svijeta u prvom je kolu s 2-0 u setovima pobijedila Španjolku Nuriju Parrizas-Diaz...

Nakon prošlotjednog poraza u drugom kolu turnira u Palermu, Petra Martić ovaj tjedan nastupa na WTA turnir u rumunjskoj Iasi. Splićanka je sjajno otvorila turnir i za sat i 33 minute igre pobijedila 143. tenisačicu svijeta Nuriju Parrizas-Diaz.

Igraj na mečeve turnira u Iasi na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi set bio je pun uspona i padova s obje strane. Martić je odmah na startu izgubila servis i pala u zaostatak od 2:0. Nakon toga zaredala je s četiri uzastopno osvojena gema i povela s 4:2. Do kraja seta nijedna tenisačica nije osvojila svoj servis gem, ali Splićanka je bila uspješnija i sa 6:4 uzela prvi set.

Drugi je počeo na identičan način kao i prvi. Martić je izgubila servis, Španjolka je uspješno držala tu prednost do vodstva 4:2, a tada Splićanka osvaja četiri uzastopna gema i prolazi u drugo kolo.

Bio je ovo drugi međusobni susret ovih dviju tenisačica, a u prvom igranom prije dvije godine ishod je bio isti. Martić će u utorak u drugom kolu igrati protiv Ruskinje Eline Avanesjan koja je u prvom kolu izbacila još jednu španjolsku predstavnicu Leyru Romero Gormaz.

Hrvatska tenisačica, koja je trenutno 99. na WTA ljestvici, izgubila je od Ruskinje prije mjesec dana u Eastbourneu sa 6:3, 6:4.

WTA Iasi, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) – Nuria Parrizas-Diaz (Španjolska) 6:4, 6:4

EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!