Nogomet

Prvo kolo ruske Premijer lige zaključit će klubovi koji su u pauzi vrlo malo trošili

Mario Borko • ponedjeljak, 22.07.2024.
Prvo kolo ruske Premijer lige zaključit će klubovi koji su u pauzi vrlo malo trošili
Foto: FaH

Večeras će od 19 sati prvo kolo ruske Premijer lige zaključiti Pari Nižnji Novogorod i Rubin Kazan. Utakmica se originalno trebala igrati prije tri dana, ali je odgođena za ponedjeljak...

Rusko prvenstvo startalo je u petak nakon manje od dva mjeseca pauze. Rusi su suspendirani iz svih Uefinih natjecanja, nisu sudjelovali na Euru i jedva su dočekali povratak domaćeg prvenstva. Danas prvo kolo zaključuju Pari Nižnji Novogorod i Rubin Kazan.

Igraj na Pari Nižnji Novogorod – Rubin Kazan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pari se prošle sezone jedva spasio ispadanja. Završio je u kao 13. u doigravanju za ostanak, a nakon 1:2 poraza kod kuće od Arsenal Tule činilo se da je trogodišnjem boravku u Premijer ligi došao kraj. Ipak, momčad Saše Ilića u gostima je slavila s 0:2 i tako očuvala prvoligaški status.

U odnosu na prošlu sezonu bilo je dosta dolazaka i odlazaka. Vratar Arthur Nigmatulin završio je upravo u današnjem protivniku Rubinu za 700 tisuća eura, nekoliko igrača je otišlo besplatno, a najskuplje pojačanje bio je Luka Vesner Tičić koji je stigao iz slovenskog Kopra.

Najbolji strijelac iz prošle sezone Nikolaj Kalinski je i dalje momčadi. Pari je imao drugi najgori napad u ligi prošle sezone, a od napadača je pristupio samo Ognjen Ožegović koji je stigao iz druge grčke lige.

Klubu iz Nižnji Novgoroda prijeti ponovno velika borba za ostanak. Pari je na pripremama pobijedio Arsenal iz Tivta i Novi Pazar, ali to nisu bile dojmljive partije.

Rubin je prošlu sezonu završio u sredini tablice, na osmom mjestu. U ovoj želi više, ali to će s obzirom na ulaganja biti jako teško. Rubin je 2008. i 2009. bio prvak Rusije, igrao je četvrtfinale Europske lige, ali takvo nešto neće se tako lako ponoviti u skorijoj budućnosti.

Za odštetu je doveden samo spomenuti Nigmatulin, a Aleksandar Jukić i Evgenij Staver došli su bez odštete. Rashid Rahimov sjeo je na klupu u travnju 2023. godine te i dalje uživa povjerenje uprave.

Ohrabrujuće uoči početka sezone djeluju odrađene pripreme. Tri pobjede u četiri utakmice, jedan remi i 4:3 slavlje u generalki protiv Lokomotiv Moskve.

Najbolji strijelac prošle sezone, bivši igrač Osijeka, Mirlind Daku i dalje će biti prva napadačka opcija, ali trebat će pomoć u novoj sezoni jer Rubin je prošlu završio kao jedan od najgorih napada u ligi, a spašavala ga je vrlo dobra obrana koja je bila pri vrhu.

Mjesto, vrijeme i sudac

Nižnji Novgorod, Stadion Nižnji Novogorod, 19:00

Sudac: Rafael Shafeev

Nedostaju

Pari Nižnji Novgorod: Mamadou Maiga, Konstantin Mamardašvili, Ilija Zhigulev

Rubin Kazan: Joel Fameyeh, Konstantin Nizhegorodov

Prošli dvoboj

Pari je u velikoj seriji protiv Rubina, ima četiri uzastopne pobjede i ne zna za poraz od kad je ušao u rusku Premijer ligu. Posljednji susret igran u Kazanu završio je 0:1 za Pari.

Prognoza

U ovoj utakmici nema favorita, ali blaga prednost je na strani Parija isključivo zbog povijesti međusobnih ogleda. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!