Ostali sportovi

Francuska će dati sve od sebe kako se na OI ne bi ponovila tragedija iz Münchena

HINA, Mario Borko • ponedjeljak, 22.07.2024.
Francuska će dati sve od sebe kako se na OI ne bi ponovila tragedija iz Münchena
Foto: EPA

Komplicirana politička situacija u svijetu održava se i na sport. Olimpijske igre najveći su svjetski događaj na svijetu, ali upravo zato mogu poslužiti kao odlična platforma za bilo kakve demonstracije. Izrael iz prošlosti ne vežu dobra iskustva u takvim uvjetima, a Francuska će njegovim sportašima dati maksimalnu zaštitu...

Izraelska delegacija imat će 24-satnu zaštitu tijekom svog boravka na Olimpijskim igrama u Parizu koje počinju u petak, objavio je francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zbog izraelske vojne akcije u pojasu Gaze koja je rezultirala desecima tisuća poginulih Palestinaca ultraljevičarski zastupnik u francuskom parlamentu Thomas Portes kazao je kako izraelski sportaši nisu dobrodošli u Francuskoj te kako bi se trebali održati prosvjedi protiv njihova sudjelovanja, a te njegove riječi naišle su na glasno odobravanje njegovih pristalica.

Portesov stranački kolega Manuel Bompart putem društvene mreže X napisao je kako bi izraelski sportaši zbog intervencije u Gazi morali nastupati bez nacionalnih obilježja:

"Suočeni s opetovanim kršenjem međunarodnog prava od strane izraelske vlade, legitimno je tražiti da izraelski sportaši nastupe pod neutralnom zastavom na Olimpijskim igrama", napisao je Bompart.

Velike mjere sigurnosti za izraelsku delegaciju na Igrama bit će poduzete i s ciljem kako bi se spriječio masakr iz Münchena 1972. godine kada je u napadu palestinskih militanata poginulo 11 izraelskih sportaša. test

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!