Ostali sportovi

Zlato i srebro za hrvatske atletičarke na Svjetskom prvenstvu gluhih

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 22.07.2024.
Zlato i srebro za hrvatske atletičarke na Svjetskom prvenstvu gluhih

Na Svjetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Taipeiju od 18. do 23. srpnja, Laura Štefanac osvojila je zlato u bacanju koplja, a Mia Nekić srebro u bacanju diska...

Prvu medalju, srebrnu u bacanju diska, osvojila je Mia Nekić, koja je u svom debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu postigla osobni rekord bacivši 44,05 metara u prvoj seriji. Nitko ju nije uspio prestići do kraja natjecanja, a zlato je hicem u prvoj seriji osvojila Matuškova iz Češke.

"Iako je ovo moje prvo seniorsko svjetsko prvenstvo za gluhe i iako su uvjeti drugačiji od onih na koje sam navikla, dala sam sve od sebe. Mislim da još uvijek imam puno potencijala koji ću moći pokazati na Olimpijskim igrama gluhih u Tokiju", rekla je Mia Nekić nakon osvojenog srebra.

Mia je svoje prvo seniorsko natjecanje imala prošle godine kada je na Europskom prvenstvu osvojila četvrto mjesto u bacanju diska i peto mjesto u bacanju kugle.

Danas je svoje prvo svjetsko zlato u disciplini bacanje koplja osvojila Laura Štefanac. Nakon dvije zlatne medalje s Olimpijskih igara za gluhe i dva zlata s Europskog prvenstva, Laura je osvojila svoju drugu medalju na Svjetskom prvenstvu. Pobjednički hitac iznosio je 47,43 metara, što je ujedno i novi rekord natjecanja.

"Osjećaj je fantastičan. Imala sam u planu ove sezone osvajanje svjetskog zlata koje mi je nedostajalo u kolekciji. Nažalost, nisam srušila svjetski rekord što je također bilo u planu, ali najbitnije je da je zlato tu", izjavila je Laura Štefanac nakon osvajanja zlata.

Na prvenstvu su nastupili i Jakob Ivan Košak, koji je ušao u polufinale utrka na 100 metara i 200 metara, te Viktor Barešić, koji je debitirao na seniorskom natjecanju i zauzeo 13. mjesto u bacanju kugle. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!