Tenis

Rune nema sreće s Umagom, 16. igrač svijeta ponovno otkazao nastup

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 22.07.2024.
Rune nema sreće s Umagom, 16. igrač svijeta ponovno otkazao nastup
Foto: EPA

Najbolji danski tenisač, 21-godišnji Holger Rune (ATP - 16.), u ponedjeljak je odustao od nastupa na 34. izdanju umaškog ATP turnira, a razlog za takvu odluku je ozljeda lijevog zgloba zapešća, s kojom je došao u Stella Maris.

Nažalost, tako se nastavlja loš niz, kad su u pitanju Holger Rune i nastupi na Plava Laguna Croatia Openu. Naime, jedan od najdarovitijih mladih igrača svijeta dvaput je nastupio na umaškom turniru, ali nije uspio ostvariti nijednu pobjedu. Bio je prijavljen za turnir i prošle godine, ali je otkazao nastup bez da je došao u Umag. Razlog je također bila ozljeda.

Igraj na mečeve turnira u Umagu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prije dolaska u Umag, Danac je igrao na ATP 500 turniru u Hamburgu, gdje je predao meč četvrtfinala kasnijem pobjedniku turnira Arthuru Filsu, koji je u trenutku Runeove predaje vodio sa 6:4, 4:1. Već tada je postalo upitno hoće li danski tenisač doći u Umag.

No, pojavio se, dva dana trenirao i obavljao liječničke pretrage, kojima je u konačnici ustanovljena ozljeda lijevog zgloba zapešća.

Runea će u ždrijebu zamijeniti "sretni gubitnik" iz kvalifikacija, 22-godišnji Tajvanac Tseng Chun-Hsin (ATP - 159.), koji je u prvom kvalifikacijskom kolu svladao Puljanina Denija Žmaka, a potom izgubio od Argentinca Guida Andreozzija.

Tseng će dobiti izravno mjesto u drugom kolu i čekati pobjednika dvoboja između bivšeg umaškog pobjednika, talijanskog veterana Fabija Fogninija i Francuza Luce van Asschea, koji će na rasporedu biti i u utorak. test

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!