Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice u Zadru odrađuju pripreme za kvalifikacije protiv Rumunjske i Kosova

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 22.07.2024.
Hrvatske odbojkašice u Zadru odrađuju pripreme za kvalifikacije protiv Rumunjske i Kosova

Uz juniorsku reprezentaciju Hrvatske, koja se priprema za Europsko prvenstvo u Sofiji početkom kolovoza, u Zadru su na pripremama i seniorke.

Pod vodstvom izbornika Igora Arbutine trenira 16 djevojaka, a u četvrtak su odradile i zajednički trening susret s juniorkama. Na obostrano zadovoljstvo, o čemu izbornik hrvatske seniorske izabrane vrste kaže:

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nama je ovo bila prva utakmica u ovom dijelu priprema, a i njima je dobro došlo da imaju kvalitetan sparing. Rezultat, naravno, nije primaran, važno je da smo mi treneri vidjeli u kakvom je trenutno stanju naša ekipa. U svakom slučaju, svi smo profitirali."

Nakon juniorki, hrvatsku A selekciju idući tjedan očekuju tri sparing susreta protiv reprezentacije Južne Koreje.

"To će već biti daleko zahtjevniji nivo za moje djevojke, no to smo i predvidjeli u ovoj fazi priprema. Kako prolaze dani tako pojačavamo nivo treninga i forme. Nakon Korejki odlazimo u Maribor, od 4. kolovoza, na nastavak priprema, i tamo ćemo odigrati tri utakmice protiv izabrane vrste Mađarske. To će nam biti sjajne provjere za ono što nam slijedi, a to su dva kolovoška susreta kvalifikacija za EP, protiv reprezentacija Kosova i Rumunjske."

U odnosu na prvi dio ovogodišnjih akcija, u Zlatnoj europskoj ligi, Arbutina vidi određene pomake.

"Duže smo zajedno, bolje se razumijemo, mislim da shvaćaju moju filozofiju odbojke, no u svakom slučaju treba biti strpljiv s ovom generacijom, jer tu ima mnogo igračica koje su do jučer bile juniorke, i koje nisu nositeljice kvalitete u svojim klubovima. Uostalom, s nama su na pripremama bile i Burilović, Papac i Štiglić koje su se onda kasnije priključile pripremama juniorske U 20 vrste, jer pripadaju toj generaciji i mislim da je potpuno u redu da s njima i završe ciklus do kraja. Puno radimo na otklanjanju nekih uočenih nedostataka iz Zlatne europske lige, pogotovo u obrambenom dijelu, i sve skupa to puno kvalitetnije izgleda. No, za ozbiljnije ocjene moramo ipak pričekati utakmice, pogotovo one službene, jer su jedino mjerilo forme", reći će na kraju izbornik Igor Arbutina, zadovoljan angažmanom svojih igračica, ali i kompletnom logistikom koja im omogućava nesmetani rad u Zadru, unatoč turističkoj sezoni.

"Imamo na dispoziciji glavni teren dvorane na Višnjiku, koja je klimatizirana, do hotela imamo 10 minuta vožnje autobusom, tako da doista sve funkcionira super." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!