Ostali sportovi

Tri hrvatska aduta u streljaštvu i trapu otputovala za Pariz

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 22.07.2024.
Tri hrvatska aduta u streljaštvu i trapu otputovala za Pariz
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

U utorak su put Pariza, gdje će nastupiti na Olimoijskim igrama, krnula sva trojica hrvatskih predstavnika u streljaštvu, Giovanni Cernogoraz koji će se natjecati u trapu te Petar Gorša i Miran Maričić koje očekuju nastupi u zračnoj i malokalibarskoj puški.

Cernogoraz je najveći uspjeh u karijeri ostvario prije 12 godina kada je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio zlato, a u Pariz odlazi kao aktualni svjetski prvak u trapu.

"Spreman sam, osjećam se dobro, zdrav jesam, to je najvažnije. Zadnji treninzi su bili odlični. Dat ću sve od sebe i nadam se finalu, a onda je sve moguće", najavio je Cernogoraz nastup u Parizu.

Kvalifikacije trapa na programu su 29. i 30. srpnja, a finale 30. srpnja.

Petar Gorša će u Parizu nastupiti na svojim petim Igrama, a dosada je najbolji plasman ostvario prije tri godine u Tokiju kada je bio peti u trostavu.

"Očekujem najtežu konkurenciju do sada. Gledano i statistički i po rezultatima nikad nismo imali veću kvalitetu u streljaštvu nego danas", rekao je Gorša, dok je Maričić kazao kako se nada bolje se nositi s pritiskom u Parizu no što je to bio slučaj u Tokiju kada je debitirao na OI:

"Cilj mi je glavni pobijediti taj pritisak koji nose Olimpijske igre. To sam prvi put osjetio u Tokiju i evo sad imam drugu šansu u Parizu. Želja mi je ulazak u finale, a sve drugo ćemo vidjeti." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!