Nogomet

Sparta želi već u prvom susretu zakoračiti prema trećem pretkolu Lige prvaka

Mihaela Bradovski • utorak, 23.07.2024.
Sparta želi već u prvom susretu zakoračiti prema trećem pretkolu Lige prvaka
Foto: EPA

U prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka Shamrock Roversi dočekuju Spartu Prag. Česi su favoriti, ali Irci su u punoj natjecateljskoj formi...

Praška Sparta u kvalifikacije Lige prvaka ulazi s ciljem prolaska u glavnu fazu i Shamrock Rovers, prvak Irske, trebao bi biti samo prva prepreka na tom putu, a Česi očekuju kako tu neće biti velikih problema.

Igraj na Shamrock Rovers - Sparta Prag na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najveći problem za Spartu je taj što je još ipak daleko od vrhunca forme, odigrala je tek jednu službenu utakmicu ove sezone i to protiv Pardubica u prvenstvu gdje je slavila s 1:0, ali nije bila posebno uvjerljiva bez obzira što je pobjeda na kraju zaslužena.

Pardubice su čak i povele golom Jana Kalabiske sredinom prvog poluvremena, ali Sparta je uspjela golovima Mateja Rynesa i Victora Olatunjija doći do preokreta i pobjede 2:1.

S druge strane Shamrock Rovers je u punom natjecateljskom pogonu, irsko prvenstvu traje i došlo je do 24. kola, odradili su i dvije utakmice u kvalifikacijama Lige prvaka, a za vikend su na meniju imali i susret FAI kupa.

U irskom prvenstvu Shamrock je trenutno na četvrtom mjestu i kako se sada čini jako teško će obraniti titulu prvaka. Doduše ima utakmicu manje od vodećeg Shelbournea, ali za njim zaostaje velikih 13 bodova što niti s pobjedom u tom zaostalom susretu nije lako dostići.

U prvom pretkolu Lige prvaka igrao je protiv Vikingura iz Reykjavika te je u prvom susretu na Islandu igrao vrlo zatvoreno i sačuvao 0:0 da bi na svom travnjaku uspio slaviti s 2:1 uz dva pogotka Johnnyja Kennyja.

Što su rekli

Stephen Bradley, trener Shamrock Roversa: "Igramo protiv momčadi koja igra godinama na najvišoj mogućoj razini, svjesni smo toga, ali kada izađete na teren, onda ste tu 11 na 11. Iznimno su opasni, vrhunska su momčad, puni su igrača koji igraju za svoje reprezentacije. Znamo protiv čega se borimo, ali nećemo se predati i napravit ćemo sve za pobjedu."

Lars Friis, trener Sparte: "Osjećam pritisak jer smo najbolja momčad u Češkoj. Moramo do pobjede, zato smo ovdje. Nemam neki pritisak da moramo osvojiti i treću titulu otkako sam ovdje, ali to je svakako pozitivno i nisam se morao privikavati na momčad ispočetka."

Mjesto, vrijeme, sudac

Dublin, Tallaght Stadium, 21:00

Sudac: Joey Kooij (Nizozemska)

Nedostaju

Shamrock Rovers: Rory Gaffney, Lee Grace (ozljede), Jack Byrne (kartoni)

Sparta Prag: Kaan Kairinen, Roman Mokrovics (ozljede), Jan Mejdr, Filip Panak, Angelo Preciado (van konkurencije)

Prošli dvoboj

Bit će ovo njihov prvi međusobni dvoboj.

Prognoza

Sparta je favorit i to bi trebala potvrditi već u prvom susretu u Dublinu. test

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!