Rukomet

Sigurdsson: 'Zadovoljan sam odrađenim', Cindrić: 'Nadam se medalji, svima je to san'

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 23.07.2024.
Sigurdsson: 'Zadovoljan sam odrađenim', Cindrić: 'Nadam se medalji, svima je to san'
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Nakon 26 dana priprema i dva prijateljska susreta, hrvatska muška rukometna reprezentacija spremna odlazi na Olimpijske igre u Parizu...

Od Preloga, 26. lipnja do Opatije i Zagreba iz kojega sutra lete za Pariz, igrači su pretrčali stotine kilometara trčanja, podigli bezbroj kilograma utega, odradili sate i sate čistih rukometnih treninga. Niti oni najstariji ne sjećaju se kada su pripreme bile tako jake, intenzivne i dugačke.

Igraj na rukometne utakmice olimpijskog turnira na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osim manje ozljede kapetana Domagoja Duvnjaka niti jedan od 18 igrača koji su bili na pripremama nije propustio niti jedan trening.

Izbornik Dagur Sigurdsson je nakon prve faze priprema odredio 17 igrača koji idu u Pariz. Kao što je poznato, u zapisniku ima mjesta samo za njih 14.

Trojica (Marin Jelinić, Filip Glavaš, Sandro Meštrić) će svoju prigodu čekati ukoliko dođe do nekakvih ozljeda.

"Zadovoljan sam odrađenim, mislim da je prošlo prilično dobro, izuzev manje ozljede Domagoja Duvnjaka. Imat ćemo još dva treninga u Francuskoj i bit ćemo spremni," kazao je izbornik Sigurdsson za HRS.

"Nemoguće je špekulirati, znamo da će biti teško. Dobro smo trenirali i puni smo samopouzdanja," dodao je Sigurdsson koji je s njemačkom reprezentacijom osvojio olimpijsku broncu u Rio de Janeiru 2016.

Hrvatski post od olimpijskih medalja traje punih 12 godina. Ova generacija, koja se vraća na olimpijsku scenu nakon propuštenih Igara u Tokiju, uvjerena je da to može promijeniti.

"Nadam se medalji, svima je to san. Međutim, u skupini imamo izazovne suparnike, ali vjerujem u ekipu," dodao je Luka Cindrić.

Hrvatska će u skupini igrati protiv Španjolske, Njemačke, Slovenije, Švedske i Japana, a prve četiri ekipe idu u četvrtfinale.

Bit će to šeste Olimpijske igre na kojima nastupa naša reprezentacija. Do sada su osvojili dva zlata (1996, 2004), te jednu broncu (2012). Ukupno je hrvatska vrsta odigrala 37 utakmica. Slavila je čak 29 puta i doživjela osam poraza. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!