Tenis

Ćorić na startu turnira u Atlanti igra protiv igrača od kojeg nije izgubio u seniorskom tenisu

Mihaela Bradovski • utorak, 23.07.2024.
Ćorić na startu turnira u Atlanti igra protiv igrača od kojeg nije izgubio u seniorskom tenisu
Foto: EPA

Borna Ćorić i dalje je u potrazi za pravom formom, a pokušat će na turniru u Atlanti povezati nekoliko pobjeda i vratiti se na pravi put...

Daleko je ovo od sezone kakvu je očekivao Borna Ćorić. Jako se muči, nikako ne pronalazi pravu igru i to se najbolje vidi i na njegovom trenutnom renkingu.

Igraj na meč Ćorić - Kokkinakis na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ćorić je danas 84. igrač svijeta i iako renking nije zadovoljavajući, još uvijek je najbolje rangirani hrvatski tenisač što ujedno i pokazuje kako je vrhunski hrvatski tenis u krizi. Postoje naznake kod mlađih igrača da bi se to moglo promijeniti, no situacija je trenutno takva kakva je.

Borna pokušava pronaći pravu formu, čak je probavao i igrati na Challengerima te tamo spajati pobjede, ali u konačnici i na toj nižoj razini bilježio je neke poraze kakvi mu se nisu smjeli dogoditi.

Već u Atlanti kreće s betonskim dijelom sezone, tu će ujedno krenuti pripreme za US Open i nadat će se kako će na ovoj podlozi bilježiti bolje rezultate nego u dosadašnjem dijelu sezone.

U Atlanti kreće protiv Australca Thanasija Kokkinakisa, igrača velikog talenta koji nikada u potpunosti nije ispunio ono što je najavljivao još u vrijeme dok je bio junior.

Kokkinakis je i danas neugodan tenisač, ali svakako ne nepobjediv i Borna to najbolje zna. Tijekom karijere dosta su ga mučile i ozljede pa je to zasigurno još jedan razlog što se nije približio pozicijama na kojima je želio biti.

Mjesto, vrijeme

Atlanta, 20:00 sati

Prošli dvoboji

Ćorić i Kokkinakis su se dosad tri puta susreli i sva tri puta Borna je bio bolji. U Tokiju 2022. godine slavio je sa 6:4, 7:6, iste godine u Davis Cupu bio je bolji sa 6:4, 6:3, a prošle godine u Dubaiju svladao ga je sa 6:7, 6:3, 7:5. Inače, Kokkinakis je jednom svladao Bornu i to u polufinalu juniorskog Australian Opena, ali u seniorskom tenisu nije imao uspjeha.

Prognoza

Tijesan meč s podjednakim šansama za pobjedu. Borna svakako pamti i bolje dane, ali ovdje može do pobjede. test

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!