Tenis

WTA Iasi: Pobjeda Bošković za najveći uspjeh i najbolji renking karijere, Martić tijesno poražena

Mario Borko • utorak, 23.07.2024.
WTA Iasi: Pobjeda Bošković za najveći uspjeh i najbolji renking karijere, Martić tijesno poražena
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Na WTA turnir u rumunjskoj Iasi u utorak su u akciji bile dvije hrvatske tenisačice. Lea Bošković uspješno je u dva seta pobijedila Amerikanku Varvaru Lepchenko, a Petra Martić je u tri seta poražena od Ruskinje Eline Avanesjan...

Polovičan uspjeh hrvatskih tenisačica na WTA turniru u rumunjskoj Iasi. Lea Bošković pobijedila je sa 6:3, 6:4 veteranku Varvaru Lepchenko i prvi puta u karijeri izborila četvrtfinale na turniru iz WTA serije. Petra Martić izgubila je nakon velike borbe od Eline Avanesjan s 2:6, 7:5, 4:6.

Igraj na mečeve turnira u Iasi na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bošković je protiv 38-godišnje Amerikanke pobijedila u vrlo izjednačenom meču. U prvom setu hrvatska tenisačica je kod rezultata 2:2 spasila dvije break lopte, a zatim je u idućem gemu propustila četiri prilike za oduzimanje servisa. Kod vodstva 4:3 Bošković oduzima servis Lepchenko i na svom servisu osvaja set sa 6:3.

Odmah na startu drugog Hrvatica je spasila šest break lopti u najdužem gemu meča. Ipak, u idućem servis gemu to joj nije pošlo za rukom, ali je odmah nakon gubitka servisa, uzvratila na početnom udarcu Amerikanke i vratila se u egal. Bošković kod rezultata 4:4 radi novi break i isto kao i u prvom setu mirno privodi meč kraj na svom servisu.

Za 24-godišnju Hrvaticu ovo je uspjeh karijere. Prvi puta je na turniru iz WTA serije izborila četvrtfinale, iako je u glavni ždrijeb upala kao sretna gubitnica, a od idućeg tjedna imat će renking karijer. Trenutno 202. tenisačica svijeta skočit će za oko 30 mjesta i tako nadmašiti 182. poziciju koja joj je do sad bila najbolja u karijeri.

U četvrtfinalu će igrati protiv prve nositeljice, 17-godišnje Ruskinje, Mirre Andrejeve.

Petra Martić odigrala je još jedan uzbudljiv meč, ali na kraju nije izašla kao pobjednica. Avanesjan je u prvom setu bila dominantna, dva puta je oduzela servis Splićanki i osvojila set sa 6:2. U drugom tenisačice nisu nikako mogle zadržati svoj servis, a uspješnija je bila Martić koja je svoj gubila tri puta, ali je četiri puta oduzela servis protivnice i sa 7:5 izjednačila rezultat.

U odlučujućem setu potpuno drugačija priča. Nijedna tenisačica nije ispuštala svoj početni udarac do vodstva 5:4 za Ruskinja. Ona je tada napravila velik pritisak na servisu hrvatske tenisačice. Martić je spasila tri meč lopte, ali četvrta je bila dovoljna Avanesjan da upiše drugu ovosezonsku pobjedu protiv 33-godišnje Splićanke. test

WTA Iasa, drugo kolo:
Lea Bošković (Hrvatska) – Varvara Lepchenko (SAD) 6:3, 6:4
Petra Martić (Hrvatska) – Elina Avanesjan (Rusija, 5) 2:6. 7:5. 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!