Tenis

Sinner se zbog bolesti nije pojavio u Parizu, ali spreman je za prekid stogodišnjeg posta

HINA, Mario Borko • utorak, 23.07.2024.
Sinner se zbog bolesti nije pojavio u Parizu, ali spreman je za prekid stogodišnjeg posta
Foto: EPA

Teniski svijet zabrinula je činjenica da se prvi igrač svijeta Jannik Sinner nije, prema planu, pojavio u Parizu na Olimpijskim igrama, ali talijanski mediji javljaju da nema razloga za paniku...

U utorak je u Pariz, na poprište Olimpijskih igara, trebao doći najbolji svjetski tenisač Jannik Sinner, ali je odgodio put zbog zdravstvenih problema.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kako javlja talijanska novinska agencija ANSA vodeći svjetski tenisač s ATP ljestvice je odgodio put zbog bolesti i visoke temperature. Trenutačni plan Sinnera je dolazak u Pariz tijekom četvrtka, kada će se održati ždrijeb olimpijskog teniskog turnira, koji počinje u subotu.

Međutim, odgađanje dolaska u Pariz, kao i lošije zdravstveno stanje, poremetili su pripreme Talijana za olimpijski turnir koji će se održati u Roland-Garrosu, ali i stavile barem mali upitnik na pitanje njegovog nastupa.

Ove godine Sinner je osvojio Australian Open te je po prvi puta u karijeri postao prvi tenisač svijeta. Na French Openu je poražen u polufinalu od kasnijeg pobjednika Španjolca Carlosa Alcaraza, dok je nedavno u Wimbledonu poražen u četvrtfinalu od Rusa Danila Medvjedeva.

Bit će ovo premijerni nastup na Olimpijskim igrama za 22-godišnjaka koji prije tri godine u Tokiju nije izborio nastup.

Italija je do sad u svojoj povijesti na Olimpijskim igrama osvojila samo jednu medalju u tenisu. Bilo je to davne 1924. kada je Uberto De Morpurgo upravo u Parizu osvojio broncu, a Talijani se nadaju da će Sinner prekinuti stogodišnji post. test

FOTO:EPA/ADAM VAUGHAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!