Tenis

ATP Umag: Prvi nositelj i iskusni Talijan uvjerljivi u svojim prvim nastupima

HINA, Mario Borko • utorak, 23.07.2024.
ATP Umag: Prvi nositelj i iskusni Talijan uvjerljivi u svojim prvim nastupima
Foto: EPA

U utorak je na ATP turniru u Umagu na teren izašao prvi nositelj Andrej Rubljov koji je bez većih problema izborio četvrtfinale, a bivši pobjednik Fabio Fognini uspješno je odradio meč prvog kola...

Ruski tenisač Andrej Rubljov i iskusni Talijan Fabio Fognini uspješno su preskočili prepreke ovog utorka na Plava Laguna Croatia Openu u Umagu te su upisali premijerne pobjede na tamošnjem zemljanom ATP turniru.

Prvi nositelj Andrej Rubljov, deveti tenisač svijeta, bio je slobodan u prvom kolu, dok je u drugom nakon jednog sata i 45 minuta svladao Camila Ugu Carabellija sa 6:4, 7-5. Argentinac je u prvom kolu ove godine u Umagu bio bolji od hrvatskog igrača Luke Mikruta.

Favorizirani Rus nije lako slomio 96. tenisača na svijetu, koji je prvi u meču došao do breaka povevši 3:2. Rubljov se vratio iz zaostatka, a potom s novim breakom osvojio prvi set.

Izjednačena borba se vodila i u drugom setu, a ključni trenutak bio je break Rubljova kod 6:5 koji je ujedno označio pobjedu Rusa.

U četvrtfinalu prvi će nositelj igrati protiv Fabiana Marozsana koji je sa 6:2, 7:6 (7) pobijedio Brazilac Thiaga Monteira.

Rubljov je umaški turnir osvojio 2017., dok je godinu dana do naslova stigao Fognini. Ovog je put 37-godišnji Talijan startao pobjedom u prvom kolu protiv Francuza Luce Van Asschea od 6:4, 6:3.

Drugo kolo Fogniniju donosi dvoboj protiv Chun Hsin Tsenga, sretnog gubitnika, koji je bio slobodan u prvom kolu.

Hrvatska kombinacija Karlo Kajin i Deni Žmak od turnira se oprostila u prvom kolu parova. Bolji su od hrvatskog dvojca bili Brazilac Orlando Luz i Francuz Jonathan Eysseric sa 6:4, 6:4. test

ATP Umag, drugo kolo:
Andrej Rubljov (Rusija, 1) - Camilo Ugo Carabelli (Argentina) 6:4, 7:5
Fabian Marozsan (Mađarska) – Thiago Monteiro (Brazil) 6:2, 7:6 (7)

ATP Umag, prvo kolo:
Fabio Fognini (Italija) - Luca Van Assche (Francuska) 6:4, 6:3

FOTO: EPA/FABIO FRUSTACI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!