Nogomet

Liga prvaka: Favoriti sigurni, pogledajte Džekin hat-trick u pobjedi Fenera

Mario Borko • utorak, 23.07.2024.
Liga prvaka: Favoriti sigurni, pogledajte Džekin hat-trick u pobjedi Fenera
Foto: EPA

U utorak je odigrano 11 utakmica u drugom pretkolu Lige prvaka. Favoriti su bili sigurni, nije bilo iznenađenja, a velika želja Hajdukovih navijača Edin Džeko zabio je tri gola za svoj Fenerbahče i predvodio ga do pobjede u gostima kod Lugana...

I dok je Dinamo protiv Vardara igrao prijateljsku utakmicu i za Europu ne mora brinuti još gotovo mjesec dana, diljem starog kontinenta u utorak su se odigravali prvi susreti drugog pretkola Lige prvaka.

Igraj na kvalifikacije za Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nije bilo nikakvih iznenađenja, a posebno inspiriranu večer imao je Edin Džeko. Bosanskohercegovački napadač zabio je hat-trick švicarskom Luganu u pobjedi 3:4. Momčad Josea Mourinha najprije je bila u zaostatku, a onda je dvama pogocima Džeke došla do vodstva.

Uporni Švicarci se ne daju, ali Džeko i Ferdi Kadioglu odvode Žute kanarince na dva gola prednosti. Milton Valenzuela postavio je konačnih 4:3 i ostavio svojoj momčadi nade pred uzvrat koji će se igrati iduće srijede.

Dominik Livaković nije imao svoju večer, primio je tri gola, a upisao je samo jednu obranu. Video golova pogledajte na Sportklubu.

Navijači Hajduka nadaju se da bi se Džeko mogao priključiti Ivanu Rakitiću i doći u Split, ali teško će ga Turci nakon ovakvog izdanja, bez obzira na 38 godina na leđima, pustiti iz kluba.

Od ostalih rezultata istaknimo 4:0 pobjedu Bodo/Glimta nad latvijskim RFS-om. Ferencvaroš je s 5:0 slavio protiv velškog TNS-a, a danski prvak Midtjylland je bez većih problema u gostima porazio senzaciju prvog pretkola andorsku Santa Colomu s 0:3.

Rumunjski prvak FCSB nije uspio na domaćem terenu pobijediti Maccabi Tel Aviv, završilo je 1:1. Moldavski Petrocub je kod ciparskog APOEL-a izgubio s minimalnih 1:0 i ima se čemu nadati pred uzvrat. Ostali su parovi više-manje riješeni već nakon prvog ogleda i čini se da favoriti neće dozvoliti iznenađenje. test

Liga prvaka, drugo pretkolo:
Bodo/Glimt (Norveška) – RFS (Latvija) 4:0
Panevežys (Litva) – Jagiellonia (Poljska) 0:4
Lincoln RI (Gibraltar) – Qarabag (Azerbajdžan) 0:2
APOEL (Cipar) – Petrocub (Moldavija)1:0
Malmö (Švedska) – Klaksvík (Farski otoci) 4:1
FCSB (Rumunjska) – Maccabi Tel Aviv (Izrael) 1:1
Ferencvaroš (Mađarska) – TNS (Wales) 5:0
UE Coloma (Andora) – Midtjylland (Danska) 0:3
Lugano (Švicarska) – Fenerbahče (Turska) 3:4
Shamrock Rovers (Irska) – Sparta Prag (Češka) 0:2

FOTO: EPA/PETER KLAUNZER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!