Tenis

Vidno iscrpljeni Ajduković bez šansi protiv raspoloženog petog nositelja

HINA, Mario Borko • utorak, 23.07.2024.
Vidno iscrpljeni Ajduković bez šansi protiv raspoloženog petog nositelja

23-godišnji Splićanin nije imao snage ni energije kako bi se suprotstavio petom nositelju turnira Lucianu Darderiju. Za samo sat i deset minuta igre Talijan je protiv polufinalista Bastada izborio drugo kolo Umaga...

Hrvatski tenisač Duje Ajduković nije se dugo zadržao na zemljanom ATP Plava Laguna Croatia Open turniru u Umagu, u prvom kolu je bolji od njega bio Talijan Luciano Darderi sa 6:1, 6:4.

Igraj na teniske mečeve u Umagu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je prošlog tjedna ostvario najbolji rezultat u karijeri igrajući polufinale turnira u Bastadu, gdje je poražen od legendarnog Rafaela Nadala, Ajduković u Umagu nije nastavio dobar niz. Peti nositelj Darderi, 33. igrač s ATP ljestvice, je iskoristio očiti umor hrvatskog tenisača i relativno lako stigao do pobjede.

Prvi set je brzopotezno dobio Talijan, uz samo jedan izgubljeni gem, a u drugoj dionici se činilo da Ajduković ima snage odvući meč i u treći set. Vodio je 4:1, ali je u tom trenutku stao.

Hrvatski tenisač je počeo nizati pogreške, a Darderi je osvojio pet gemova u nizu za konačno 6:1, 6:4 slavlje nakon jednog sata i deset minuta igre.

Nakon odigranog kompletnog prvog kola hrvatski tenis će u nastavku turnira predstavljati samo Matej Dodig koji će u drugom kolu igrati protiv četvrtog nositelja, Argentinca Francisca Cerundolatest

ATP Umag, prvo kolo:
Duje Ajduković (Hrvatska) - Luciano Darderi (Italija, 5) 1:6, 4:6

FOTO: Frane Hrabrov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!