Tenis

Borna Ćorić rezultatsku krizu nastavio i 'preko bare'

HINA, Mario Borko • utorak, 23.07.2024.
Borna Ćorić rezultatsku krizu nastavio i 'preko bare'
Foto: EPA

Iako je imao malo sreće u ždrijebu jer je umjesto Australca Kokkinakisa igrao protiv sretnog gubitnika iz kvalifikacija Francuza Mayota, Borna Ćorić nije uspio pronaći izlaz iz krize i ekspresno je poražen na startu turnira u Atlanti...

Najbolji hrvatski tenisač, Borna Ćorić, nikako da uhvati pravu formu, poraz je upisao i na startu ATP 250 turnira u Atlanti, a bolji je bio Francuz Harold Mayot sa 7:6(9), 6:3.

Igraj na ATP Atlanta na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ćorić, 84. tenisač na svijetu, je u prvom kolu trebao igrati protiv Thanasija Kokkinakisa, ali je Australac otkazao nastup pa je na njegovo mjesto upao sretni gubitnik iz kvalifikacija Mayot, inače 122. igrač s ATP ljestvice.

U prvom setu svaki je tenisač čvrsto držao svoj servis do tie-breaka u kojem je hrvatski tenisač propustio dvije set-lopte i izgubio uvodnu dionicu. Drugi set je prelomljen kod 2;2 kada je Mayot došao do prvog breaka, a sve je okrunio novim oduzimanjem servisa suparnika kod 5:3 čime se probio do drugog kola turnira u Atlanti. Meč je trajao točno dva sata.

Nakon finala dvoranskog turnira u Montpellieru traje kriza Ćorićeve igre. Računajući poraz na tom turniru u finalu protiv Aleksandera Bublika do danas je Ćorić na omjeru 5-13.

ATP Atlanta, prvo kolo:
Harold Mayot (Francuska) - Borna Ćorić (Hrvatska) 7:6(9), 6:3

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!