Tenis

Ajduković: 'Darderi je trenutno na višem nivou nego ja, igra odlično cijelu godinu na zemlji'

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 24.07.2024.
Ajduković: 'Darderi je trenutno na višem nivou nego ja, igra odlično cijelu godinu na zemlji'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Duje Ajduković izgubio je u prvom kolu u Umagu, naišao je na raspoloženog Talijana Luciana Darderija koji je slavio u dva seta...

Duje Ajduković (ATP - 110.), nažalost, nije uspio u svom četvrtom umaškom nastupu doći do druge pobjede, jer je u prvom kolu naletio na vrlo raspoloženog i čvrstog talijanskog predstavnika Luciana Darderija (ATP - 33.) koji ga je pobijedio za 69 minuta sa 6:1, 6:4.

Igraj na mečeve turnira u Umagu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dao sam sve od sebe, ali nije lako igrati kad slabije kreneš. On je počeo vrlo agresivno, dosta brzo. Servirao je nevjerojatnom brzinom, precizno. Nije bilo lagano naći ritam", rekao je Splićanin nakon meča u kojem ga je Darderi u prvom setu potpuno razoružao svojom igrom.

"Nisam ušao toliko loše, ali kad ti ne daje nikakav ritam, servira nemoguće, igra užasno brze poene, igra 'dropshot' prvim udarcem nakon servisa, nije lako naći rješenje", priznao je Ajduković.

No, početak drugog seta je bio obećavajuć. Kad je u drugom gemu spojio tri iznimno precizna i snažna reterna na prve servise igrača koji je rođen u Argentini, došao do 'breaka', a potom vodio i 4:1, činilo se da je na pomolu velik preokret. Nažalost, nije se dogodio. Darderi je ponovno postao neprobojan i nizom od pet gemova završio posao u dva seta.

"Pronašao sam ritam u drugom setu, imao sam taj 'break', pokušao sam nametnuti svoju igru, pokušati više forsirati njegov bekend, ali on je iz prebacivanja imao rješenje. Ima bolji nivo od mene u ovom momentu. Igra odlično cijelu godinu na zemlji. Ulazi stalno u četvrtfinala, polufinala na ATP Touru, to je ozbiljan nivo", zaključio je Duje.

Darderi je bio zadovoljan svojom izvedbom, ali je nahvalio i Ajdukovića.

"Mislim da sam odigrao vrlo dobar meč. Duje je odličan igrač, ima iza sebe odličan tjedan i nije bilo lako protiv njega igrati u Hrvatskoj, gdje je na domaćem terenu. Počeo je odlično servirati u drugom setu. Gubio sam 4:1, ali sam ostao koncentriran na svoju igru. Vjerovao sam da mogu to ponovno okrenuti na svoju stranu", rekao je Darderi.

U dvoboju za četvrtfinale, koji je na rasporedu u srijedu, imat će težak zadatak protiv 18-godišnjeg Jakuba Menšika, nove češke teniske zvijezde i najbolje rangiranog igrača na svijetu do 19 godina. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!