Nogomet

Krznar protiv Tolića za treće pretkolo Lige prvaka

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.07.2024.
Krznar protiv Tolića za treće pretkolo Lige prvaka
Foto: EPA

Nogometaši Celja i Slovana iz Bratislave sastaju se u drugom pretkolu Lige prvaka. I jedni i drugi u prvom pretkolu bili su uspješni i izborili su prolaz dosta uvjerljivo...

Nekada su u Maksimiru i surađivali, a danas će biti na suprotnoj strani. Damir Krznar kao trener Celja te Marko Tolić kao igrač slovačkog prvaka Slovana.

Igraj na Celje - Slovan Bratislava na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Celje i Slovan bore se za prolaz u treće pretkolo Lige prvaka, a tim prolazom ujedno bi osigurali još niz europskih utakmica s obzirom da bi im bio zagarantiran ostanak u Europi do kraja godine.

Celje je krenulo u europsku avanturu protiv estonskog prvaka Flore iz Tallinna i nije imalo nikakvih problema. Pitanje prolaza riješeno je već u Estoniji gdje je Krznarova momčad slavila s 5:0. U Celju je upisala još jednu pobjedu, slavila je s 2:1 i tako još malo popravila svoj klupski koeficijent.

Za dobro raspoloženje stigla je još jedna pobjeda i to u prvom kolu slovenskog prvenstva protiv Brava koje je svladano s 2:1. Iako su Ljubljančani poveli i imali prednost na odmoru, u nastavku je ipak na površinu izbila kvaliteta Celja koje je preokretom slavilo.

Što se tiče Slovana, njemu prvenstvo još nije počelo i europske utakmice su mu zasad i jedini pravi ispiti. On je krenuo protiv makedonskog prvaka Struke i također je upisao dvije pobjede. U Bratislavi je slavio s 4:2, a u Ohridu je upisao pobjedu 2:1.

Celje se ovog ljeta pojačalo i dvojicom Hrvata, stigli su Slavko Bralić, iskusni stoper iz Osijeka, te Ivan Brnić koji je došao na posudbu iz Olympiakosa. Najzvučnija Slovanova pojačanja su slovački reprezentativni napadač David Strelec koji je stigao iz Spezije te iskusni krilni igrač Robert Mak.

Što su rekli

Damir Krznar, trener Celja: "Što se tiče Flore, prvi susret gledamo samo kao prvo poluvrijeme. Slovan je puno bolji protivnik. Izuzetno su opasni u fazi napada, imaju puno kvalitete na krilnim pozicijama i odličnog napadača. Ono što mi volimo raditi - igrati visoko i pritiskati bit će opasno jer oni imaju veliku brzinu i mogu iskoristiti prostor iza naših leđa. Morat ćemo biti pametni u fazi obrane i računati na pomoć veznih igrača u ovoj fazi igre. Da bismo uspjeli, morat ćemo odigrati utakmicu sezone, dati maksimum. Obje momčadi vole loptu u svojim nogama. Vidjet ćemo tko će u tome biti uspješniji. Olimpija je pokazala da može igrati s njima, ali istina je da je Slovan dosta promijenio momčad od tog susreta. Imamo tri šanse za plasman u Europu, ali najlakše je, a to je ono što želimo, iskoristiti prvu."

Vladimír Weiss, trener Slovana: "Čeka nas dobra momčad, Celje nije slučajno već prvak Slovenije. Igra dobar nogomet s 3-4 jaka pojedinca koji odlučuju utakmice. Bilo da je riječ o braniču Karničniku koji se na Europskom prvenstvu pokazao u izvanrednom svjetlu ili Matku i još nekima. Želimo ostvariti dobar rezultat koji će nam dati priliku za revanš pred punim stadionom. Protivnika cijenim i poštujem jer ima kvalitetu, ali dat ćemo sve od sebe za povoljan rezultat."

Mjesto, vrijeme, sudac

Celje, Stadion Z'dežele, 20:15

Sudac: Darren England (Engleska)

Prošli dvoboji

Celje i Slovan nisu se još susretali.

Prognoza

Dosta ravnopravan i otvoren dvoboj, Celju mala prednost zbog domaćeg terena. test

FOTO: EPA/JAKUB GAVLAK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!