Nogomet

Morata i Rodri pod istragom Uefe zbog pjevanja sporne pjesme

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 24.07.2024.
Morata i Rodri pod istragom Uefe zbog pjevanja sporne pjesme
Foto: EPA

Europska nogometna organizacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak i istragu protiv španjolskih nogometnih reprezentativaca Alvara Morate i Rodrija.

Morata, kapetan španjolske reprezentacije koja je osvojila naslov pobjednika na Europskom prvenstvu i najbolji igrač prvenstva Rodri se terete za neprimjereno ponašanje u Madridu, na proslavi naslova prvaka. U zanosu i slavlju španjolski dvojac je pjevao "Gibraltar je španjolski", zbog čega je Uefi službenu žalbu podnio i Gibraltarski nogometni savez.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

UEFA je imenovala disciplinskog inspektora koji će procijeniti jesu li Morata i Rodri, te koliko, prekršili propise, dok njih dvojica, kao i Španjolski nogometni savez, imaju dva tjedna za prigovor te potencijalno izbjegavanje kazne.

Službeno se Morata i Rodri terete za kršenje standarda pristojnog ponašanja, diskreditiranje nogometa kao sporta i za korištenje sportskih događaja za nesportske radnje.

Gibraltar je prekomorski teritorij Ujedinjenog Kraljevstva s 33.000 stanovnika na jugu Španjolske oko kojeg se desetljećima spore London i Madrid. Španjolska nikada nije prestala polagati pravo na Gibraltar, ali su se njegovi stanovnici 1967. godine referendumom izjasnili za ostanak pod vlašću Ujedinjenog Kraljevstva.

Dvije godine kasnije Gibraltar je dobio novi ustav i širu autonomiju. Španjolska je 1991. i 1997. godine Velikoj Britaniji za Gibraltar predlagala zajednički suverenitet, ali je taj prijedlog odbijen. test

FOTO: EPA/JP GANDUL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!