Ostali sportovi

Olimpijske igre počinju nogometnim turnirom: Francuzi otvaraju protiv SAD-a

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.07.2024.
Olimpijske igre počinju nogometnim turnirom: Francuzi otvaraju protiv SAD-a
Foto: EPA

Službeno otvaranje Olimpijskih igara na rasporedu je u petak, ali već danas počinju prva događanja. Jedan od sportova koji i inače kreću ranije je nogomet, a danas će domaćin Igara Francuska igrati protiv SAD-a...

Danas su na rasporedu susreti prvog kola muškog nogometnog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu. Domaćin Francuska jedan je od glavnih kandidata za najviši plasman, a prvi protivnik bit će joj SAD.

Igraj na Francuska - SAD na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dugo se nagađalo hoće li Thierry Henry staviti na popis i Kyliana Mbappea koji je govorio kako mu je velika želja nastupiti na Olimpijskim igrama, ali nakon transfera u Real Madrid, situacija se promijenila, Madriđani nisu bili za njegov nastup i Mbappea nema u Parizu.

Kao što je poznato, na olimpijskom turniru mogu igrati igrači rođeni nakon 1. siječnja 2001. godine. Svaka reprezentacija prijavila je roster od 18 igrača i još četiri dodatna među kojima je jedan vratar. Od tih 18 igrača, njih 15 mora biti u navedenom godištu, a dopušteno je prijaviti i trojicu starijih igrača.

Henry je tako dao priliku za nastup na Olimpijskim igrama primjerice Alexandreu Lacazetteu, veteranu iz Lyona koji će ujedno biti kapetan reprezentacije, a od starijih igrača tu su i Loic Bade iz Seville te Jean-Philippe Mateta iz Crystal Palacea uz naravno još niz mlađih igrača koji već sada igraju bitne uloge u svojim klubovima poput Matetinog suigrača Michaela Olisea.

Amerikanci su pak računali i na Rokasa Pukštasa, ali Hajduk ima druge planove i izbornik Marko Mitrović morao je pronaći drugo rješenje.

Amerikanci uglavnom su okrenuti kadru iz MLS-a uz nekolicinu europskih igrača. Iskoristili su i oni kvotu od tri starija igrača, ali sva trojica dolaze iz američke lige, europske zvijezde neće nastupiti na Olimpijskim igrama.

Mjesto, vrijeme, sudac

Marseille, Stade Velodrome, 21:00

Sudac: Yael Falcon Perez (Argentina)

Prošli dvoboji

Bit će ovo prvi međusobni dvoboj francuske i američke olimpijske reprezentacije.

Prognoza

Francuska je favorit, ima najviše ciljeve i kao domaćin u ovom susretu ide isključivo po pobjedu. test

FOTO: EPA/Mohammed Badra

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!