Ostali sportovi

Puna koncentracija: Novak Đoković bit će smješten izvan olimpijskog sela

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 24.07.2024.
Puna koncentracija: Novak Đoković bit će smješten izvan olimpijskog sela
Foto: EPA

Po informacijama nekoliko izvora srpski tenisač Novak Đoković neće biti smješten u olimpijskom selu za vrijeme trajanja Olimpijskih igara u Parizu, koje će svečano biti otvorene ovog petka.

Kao razlog takve odluke navodi se da je Đoković odlučio biti potpuno koncentriran na ono što mu jedino nedostaje u velikoj karijeri, a to je pojedinačno olimpijsko zlato. U tom smislu, smatra Đoković, boravak u olimpijskom selu bi mu oduzimao dragocjeni fokus.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju je bio smješten sa svim ostalim sportašicama i sportašima u selu, ali pažnju mu je odvlačila velika pompa koja je trajala oko njega od prvog do posljednjeg dana.

Jedinu olimpijsku pojedinačnu medalju Đoković ima iz Pekinga gdje je 2008. godine osvojio broncu. Nakon toga, 2012. u Londonu, u Wimbledonu, prvo je poražen od Andyja Murrayju u polufinalu, a potom i od Juana Martina del Potra u meču za brončano odličje.

Argentinac Del Potro za Đokovića je bio koban već u prvom kolu Igara u Rio de Janeiru 2016. godine, dok je na posljednjim Igrama u Tokiju prvo poražen u tri seta od Nijemca Alexandera Zvereva u polufinalu, a potom i od Španjolca Pabla Carrena Buste, u tri seta, u meču za broncu.

Ove godine je u Roland Garrosu, gdje će se održati olimpijski turnir, predao meč četvrtfinala Casperu Ruudu zbog problema s koljenom koje je hitno operirao. Potom je igrao finale Wimbledona i drugi put u nizu u Londonu bio poražen od Carlosa Alcaraza.

U karijeri je 37-godišnji Đoković tri puta osvajao Roland Garros, 2016., 2021. i 2023. godine. test

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!