Nogomet

Rakitić preskače HB, Gattuso poručio: 'Imamo dva plana i spremni smo na svaku situaciju'

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.07.2024.
Rakitić preskače HB, Gattuso poručio: 'Imamo dva plana i spremni smo na svaku situaciju'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hajduk u četvrtak s početkom u 21 sati igra na Poljudu protiv HB Torshavna u drugom pretkolu Konferencijske lige. Gennaro Gattuso zabranjuje podcjenjivanje, ali očekuje pobjedu...

Iako ima pravo nastupa, Ivan Rakitić ipak neće zaigrati protiv Torshavna. Gennaro Gattuso očekuje ga u punom treningu od sljedećeg tjedna.

Igraj na Hajduk - HB Torshavn na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Vidjet ćete Rakitića na utakmici, ali ne u sastavu. Još ne znamo prvih 11, ali Rakitić će raditi s ostalim igračima i od idućeg tjedna bi trebao raditi s ostatkom momčadi u punom treningu."

Što se tiče HB Torshavna, Gattuso ga cijeni.

"Sve su utakmice teške, nema jednostavnog protivnika. To je momčad koja igra dobar nogomet, ima 16 utakmica ove sezone, a trener Romani radi odličan posao. Vidjeli ste i na pripremama da nema lagane utakmice, očekujem da se moji igrači ne boje. Imamo teren na kojem je jako teško trenirati, visoke su temperature, ali nećemo se vaditi na to. Idemo po pobjedu."

Talijanski stručnjak nije zadovoljan infrastrukturom, poznato je koliki je ona problem Hajduku.

"Trenutno igrači koje imam su najbolji na svijetu, ali pratimo tržište. Trebamo govoriti o infrastrukturi, 300-400 mladih igrača trenira na terenu na kojem trenira i prva momčad. Hajduk je prevelik klub da trenira na jednom terenu. Odmah bih potpisao da nitko ne dođe, a da dobijemo tri nova terena. Osjeti se da infrastruktura nedostaje, Hajduk kao klub zaslužuje više i mi bismo odmah bili bolji."

Pripreme su bile teške, ali Gattuso je jako zadovoljan kako su ih igrači odradili.

"Pohvale cijeloj ekipi, teški treninzi su iza nas i zadovoljan sam kako smo izdržali. Osjetio sam veliko zalaganje na treningu i utakmici. Možemo biti još bolji u mentalitetu, sada imate pet promjena, možete pola momčadi promijeniti. Zato nema glavnih igrača, ako netko ne igra od prve minute, treba ući ljut i s voljom da se dokaže, a ne pognute glave. Mi smo obitelj i važno je da svi idemo u istom smjeru."

Protivnik inače igra otvorenije nego što ga Gattuso očekuje u Splitu.

"Pripremamo već neko vrijeme utakmicu, 10-12 sati dnevno sam posvećen utakmici i nogometu. Hvala klubu koji nam je dao na raspolaganju nove tehnologije, svaki aspekt smo promotrili. To je momčad koja je navikla pobjeđivati na Farskim Otocima, igra napadački i agresivno, ali vjerujem da sutra ipak neće igrati tako otvoreno. Imamo dva plana i spremni smo na svaku situaciju."

Ono što od svojih igrača traži je da nemaju praznog hoda i svih 90 minuta budu u utakmici.

"Nema lagane utakmice, ako mislite da će igrati samo na kontru, varate se. Mi imamo svoje prednosti, 20 stupnjeva više u zraku i puna tribina, ali doći ćemo i mi kod njih na 20 stupnjeva manje i umjetnu travu. U nogometu ne možeš samo tako upaliti i gasiti svjetlo, morate stalno biti u utakmici. Polako gradimo mentalitet momčadi, hvala klubu na svim tim stvarima koje su nam omogućene, moramo se ponašati kako dolikuje klubu poput Hajduka, samo amaterska momčad može podcijeniti protivnika, a mi nismo amateri."

Gattuso je zadovoljan i Rokasom Pukštasom koji je dobro igrao na pozicijama koje mu je namijenio.

"Pukštasa smo stavili na lažnu devetku, 25 minuta protiv Fenerbahčea igrao je na desetki i dobro se snalazio na obje pozicije. Sviđa mi se jer napada dubinu, uvijek s 3-4 igrača napadam dubinu jer volim ići naprijed, ne vidim smisao u silnom dodavanju u jednoj liniji. Puki se podložio momčadi, igra što mu damo."

Nakon već nekog vremena u Hajduku, samo si je potvrdio kako je riječ o velikom klubu.

"Znao sam i prije koliko je Hajduk velik klub i zato sam i došao ovdje. Ljudi ovdje vole nogomet i hvala Kaliniću što me doveo, vidim djecu s obilježjima Hajduka, zidove s Hajdukovim obilježjima i to volim. Važni su momčad i obitelj, još nisam vidio kuću bez temelja i zato koristim priliku sve aktere pozvati da poboljšaju infrastrukturu, da se omogući djeci da se razvijaju. Mi Talijani vas zovemo Brazilci Europe, da imate infrastrukturu bili bi najbolji na svijetu. Kada dođe infrastruktura, doći će i rezultati."

Ovo će mu biti prva službena utakmica na klupi Hajduka i osjeća nervozu.

"Tri dana ne spavam, ali ja sam takav. I kada gubim u kartama protiv sina, iznerviram se. Možete zamisliti kako će biti kada krene utakmica pred 30 tisuća navijača. Najvažnije je da mi nosimo publiku, a ne ona nas. Svi u klubu me prate, i zato osjećam veliku odgovornost, svi idemo u istom smjeru. Napet sam, ali nikada neću obećati niti osvajanje prvenstva, kupa, niti pobjedu u nekoj utakmici, ali krvlju mogu zapisati na papiru da će svi dati sto posto od sebe. Radujem se utakmici, napet sam i jedva čekam." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!