Tenis

Iscrpljeni Sonego za četvrtfinale Umaga protiv jednog od iznenađenja prvog kola

Branimir Korać • srijeda, 24.07.2024.
Iscrpljeni Sonego za četvrtfinale Umaga protiv jednog od iznenađenja prvog kola
Foto: EPA

U drugom kolu ATP turnira u Umagu Talijan Lorenzo Sonego neće imati lagan posao protiv Alexandrea Mullera...

Lorenzo Sonego teškom mukom prošao je u drugo kolo turnira u Umagu dok je njegov protivnik Alexandre Muller slavio u dva seta, ali dosta teška protiv dobrog Talijana Mattea Arnaldija.

Igraj na Muller - Sonego na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sonego je igrao protiv Milija Poljička i nije očekivao tako jak otpor. Poljičak je odigrao sjajan meč, stavio je Sonega u velike probleme i meč razvukao na skoro tri i pol sata.

Mogao bi Sonego osjećati posljedice tog meča u današnjem drugom kolu. Ne bi bilo nikakvo iznenađenje s obzirom da je i pred kraj meča protiv Poljička imao problema s grčevima i sve teže se kretao.

Jedan od razloga je i u nedostatku mečeva, od svibnja i Challengera u Torinu nije uspio spojiti dvije pobjede, a ako gledamo na ATP Tour, posljednji put spojio je dvije pobjede još u studenom prošle godine na turniru u Metzu.

Sonego je trenutno 54. igrač svijeta, a sljedeći protivnik bit će mu Francuz Alexandre Muller koji je trenutno 102., ali ranking ga ne smije zavarati, Muller je krenuo odlično na terenima Umaga.

Francuz je među posljednjima ušao u glavni ždrijeb Umaga, na startu je imao teškog protivnika u Matteu Arnaldiju, ali slavio je sa 7:6, 6:4 i pokazao kako neće biti lagan zadatak niti Sonegu.

Mjesto, vrijeme

Umag, 16:30

Prošli dvoboj

Muller i Sonego dosad su se susreli dva puta i svakom je pripala po jedna pobjeda. 2017. godine u prvom kolu ITF turnira u Santa Margheriti di Puli Sonego je slavio sa 6:2, 7:5. Prošle godine u drugom kolu ATP turnira u Beču Muller je bio bolji s 1:6, 6:3, 6:4.

Prognoza

Renking je na strani Sonega, ali dojam iz prvog kola ipak prevaguje na stranu Mullera. test

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MEO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!