Ostali sportovi

Duvnjak: 'Nekakav primarni cilj je četvrtfinale, a onda smatram da možemo protiv svakoga'

Branimir Korać • srijeda, 24.07.2024.
Duvnjak: 'Nekakav primarni cilj je četvrtfinale, a onda smatram da možemo protiv svakoga'
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je na Olimpijske igre u Pariz. Kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak uoči puta istaknuo je kako se nada dobrom rezultatu...

Dobro raspoloženi Domagoj Duvnjak uoči puta na Olimpijske igre jako je zadovoljan kako su odrađene pripreme i u kakvom stanju Hrvatska odlazi u Pariz.

Igraj na utakmice rukometnog olimpijskog turnira na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dobre pripreme, stvarno smo napravili vrhunski posao. Ono najbitnije je da su svi bili zdravi osim moje male ozljede, ali vratio sam se. Atmosfera je bila dobra, dobro smo radili i nadam se da ćemo to pokazati i na turniru."

Hrvatskas je odradila dvije prijateljske utakmice, svladala je Egipat i izgubila od Francuske.

"Bili smo dobri iako je to prijateljska utakmica i nisu svi na sto posto. Protiv Egipšta je bilo dobro, protiv Francuske također osim onog manjeg dijela gdje smo promašili dosta zicera. No kada počnemo zabijati i te šanse, mislim da bismo mogli jako dobro izgledati. Fokusirani smo samo na prvu utakmicu protiv Japana, jedva čekamo subotu."

Prvi protivnik bit će Japan, reprezentacija koju Dagur Sigurdsson i predobro poznaje.

"Znamo sve o Japanu, izbornik je bio tamo sedam godina i jako dobro je pripremio utakmicu. Pogledali smo nekoliko njihovih utakmica, sada su nedavno igrali protiv Mađarske i Njemačke. Bit će zeznuta utakmica, mi ne volimo igrati protiv takvih ekipa, još je i prva utakmica i bit će sigurno puno nervoze, ali najvažnije je da dobijemo tu utakmicu i pobjednički krenemo u turnir."

Prolazak skupine je prvenstveni cilj.

"Nekakav primarni cilj je četvrtfinale, a onda smatram da možemo protiv svakoga. Imamo snage, kvalitete i motiva da tu najbitniju utakmicu, ako do nje dođemo, ujedno i pobijedimo."

Nastup na Olimpijskim igrama san je svakog sportaša, a veći dio reprezentacije sad će ga ispuniti prvi put.

"Ako se ne varam svima osim mene, Luke Cindrića i Lovre Mihića bit će to prve Igre, dečki su uzbuđeni. Onaj doživljaj kada dođeš u selo i vidiš da je cijeli sportski svijet ramo je nešto neopisivo i najbitnije je da dečki uživaju." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!