Ostali sportovi

Počeo olimpijski nogometni turnir, ružne scene na susretu Argentine i Maroka

Branimir Korać • srijeda, 24.07.2024.
Počeo olimpijski nogometni turnir, ružne scene na susretu Argentine i Maroka
Foto: EPA

Dva dana prije svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, počela su i prva natjecanja. Krenuo je nogometni turnir na kojem su odigrane prve dvije utakmice...

Remijem Argentine i Maroka te pobjedom Španjolske protiv Uzbekistana, krenuo je nogometni turnir na Olimpijskim igrama u Parizu. Maroko je bio nadomak velike pobjede protiv Argentine, no ona se izvukla i izjednačila čak u 106. minuti.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Argentina s Rullijem na golu, Otamendijem u obrani i Julianom Alvarezom u napadu, a Maroko s Achrafom Hakimijem između ostalih, dvije dobre reprezentacije, ali pobjednika nije bilo.

Marokanci su bolje krenuli i poveli s 2:0 golovima jednog od onih iz kvote starijih igrača, napadač Al Aina Soufiane Rahimi dva puta je tresao mrežu Rullija.

Argentina je smanjila zaostatak u 68. minuti preko Giuliana Simeonea, pritiskala je i tražila poravnanje i do njega je došla u 106. minuti pogotkom veznjaka Boce Cristiana Medine.

Švedski sudac Glenn Nyberg po općem sudu pretjerao je s čak 15 minuta nadoknade, a nakon susreta marokanski navijači nisu skrivali bijes, dio ih je uspio utrčati na teren, a prema igračima Argentine čak su i bacane petarde uz uobičajene plastične bočice. S velikim vremenskim odmakom susret je čak i nastavljen, a Argentina je ipak ostala bez pobjede. Više pročitajte ovdje.

U drugom susretu Španjolska je bila bolja od Uzbekistana s 2:1, nije to bio lagan posao kao što se očekivao.

Uzbekistan predvođen Rominim Eldarom Šomurodovim, stvorio je dosta problema Španjolcima.

Povela je Španjolska u 29. minuti golom Marca Pubilla, ali u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Šomurodov je iz kaznenog udarca izjednačio.

Nakon 15 minuta igre u drugom dijelu velika prilika za Španjolce, međutim Sergio Gomez nije realizirao kazneni udarac, ali tri minute kasnije došao je do pogotka ua novo vodstvo Španjolske i pobjedu. test

Olimpijske igre:
Argentina - Maroko 1:2
Uzbekistan - Španjolska 1:2

FOTO: EPA/Teresa Suarez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!