Tenis

Dodig: 'Najvažnije je da sam sebi pokazao da mogu igrati s ovakvim igračima'

Branimir Korać, HINA • srijeda, 24.07.2024.
Dodig: 'Najvažnije je da sam sebi pokazao da mogu igrati s ovakvim igračima'
Foto: FaH

Osječanin Matej Dodig porazom 6:3, 6:4 od četvrtog nositelja, Argentinca Francisca Cerundola, završio je svoj debitantski nastup na ATP Touru, a s 34. izdanja umaškog turnira odlazi kao jedini hrvatski tenisač koji je uspio ostvariti pobjedu.

Protiv trenutačno 37. tenisača svijeta u Dodigovoj igri je ipak nedostajalo konstantnosti, ono što se dobiva većim brojem ovakvih mečeva.

Igraj na mečeve turnira u Umagu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mislim da sam mogao bolje nego što sam pokazao. Dosta je veća razlika u razini nego što sam navikao na Challengerima, možda je i zato takav rezultat, ali zadovoljan sam jako s iskustvom i ovo mi je dodatna motivacija za dalje", izjavio je 19-godišnji osječki tenisač.

Ulazak u njegov prvi meč na stadionu "Goran Ivanišević" nije djelovao obećavajuće, jer je Cerundolo za osam minuta već vodio sa 3:0. No, Dodig nije paničario.

"Samo sam pokušao dobiti sljedeći servis-gem. Znao sam da će biti lakše kad osvojim prvi. Ovo je i drugačije iskustvo u odnosu na prvo kolo, jer sam igrao na centralnom terenu. Trebalo mi je i malo vremena da se priviknem. Nakon što sam osvojio prvi gem, bilo je bolje."

Bilo je mnogo bolje. Po jedan izgubljen servis u svakom setu odveo ga je u poraz, ali je većim dijelom meča bio ravnopravan suparnik.

"Moram biti zadovoljan. Pokazao sam dobar nivo, i najvažnije je da sam sebi pokazao da mogu igrati s ovakvim igračima. Nije ogromna razlika, samo moram raditi, vjerovati svom timu i mislim da ću uskoro moći još i bolje parirati ovakvim igračima", uvjeren je Dodig.

Ovogodišnje umaško iskustvo i prva pobjeda na ATP Touru bit će mu od velike koristi za nastavak karijere. Ne samo njemu, već i svim predstavnicima nove generacije koja je posljednjih godina prodefilirala Stella Marisom.

"Prezadovljan sam. Hvala Tomislavu (Poljaku) što mi je dao priliku i pozivnicu. Drago mi je da ima jako puno mladih hrvatskih igrača, guramo jedan drugoga iz tjedna u tjedan i stvarno je ovo ogromna motivacija za dalje", poručio je Dodig.

Ovaj je meč bio i prvo umaško iskustvo za Francisca Cerundola.

"Već dugo želim doći u Umag. Evo, ove godine se poklopilo. Znao sam da mi prvi meč, protiv mladog domaćeg igrača, neće biti nimalo lagan. No, zadovoljan sam kako sam ga odigrao. Nadam se da ću već u sljedećem biti još bolji", rekao je Argentinac.

Njegov sljedeći suparnik bit će Lorenzo Sonego, koji je nakon spašene dvije meč-lopte i pobjede nad Milijem Poljičkom, u drugom kolu svladao Francuza Alexandrea Mullera sa 7:5, 6:1 i drugu godinu zaredom došao do četvrtfinala u Umagu.

"Znam dobro Lorenza. Igrali smo dvaput, rezultat je 1:1, ali oba meča su bila na tvrdoj podlozi. On je Talijan, znači da će opet imati glasnu podršku. Veselim se tom meču", poručio je 25-godišnji Argentinac. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!