Ostali sportovi

Mascherano nakon kaosa na otvaranju olimpijskog turnira: 'Bio je to najveći cirkus koji sam doživio'

Branimir Korać, HINA • srijeda, 24.07.2024.
Mascherano nakon kaosa na otvaranju olimpijskog turnira: 'Bio je to najveći cirkus koji sam doživio'
Foto: EPA

Ovo je najveći cirkus koji sam doživio u karijeri, kazao je izbornik argentinske olimpijske reprezentacije Javier Mascherano nakon poraza "Gauča" od Maroka sa 1:2 u kaotičnom otvaranju olimpijskog nogometnog turnira.

Teško je opisati što se sve događalo na stadionu Geoffroy-Guichard u Saint-Etienneu u susretu između Maroka i Argentine. Bio je to nadrealni scenarij za prvu utakmicu olimpijskog turnira, kako su primijetili francuski mediji.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Invazija navijača, prekid zbog sigurnosnih razloga, remi 2:2, pa poništeni gol dva sata nakon kraja utakmice, te na koncu pobjeda Maroka od 2:1 rezultat su kaotičnog otvaranja olimpijskog nogometnog turnira.

"Bio je to najveći cirkus koji sam doživio," kazao je argentinski izbornik Mascherano nakon utakmice za argentinske medije.

"Ono što se dogodilo na terenu bio je skandal. To nije susjedski turnir, to su Olimpijske igre. Utakmica je prekinuta sedam puta, moraš donijeti odluku kada se treći put dogodi prekid," dodao je bivši veznjak Barcelone, Liverpoola, West Hama i još niza klubova.

"Rekli su nam da je utakmica prekinuta iz sigurnosnih razloga. U svlačionici smo proveli više od sat i pol u kojoj nam nitko nije rekao što će se dogoditi."

Show je počeo u 16. minuti sudačke nadoknade kada je Argentina zabila za 2:2. Bio je to nevjerojatan gol "Gauča". Argentina je u istom napadu dva puta uzdrmala okvir gola, marokanski vratar je obranio jednu loptu, da bi iz četvrtog pokušaja Cristian Medina zabio za 2:2.

Ljuti marokanski navijači su zasuli teren čašama i bocama, a 20-tak navijača je utrčalo u teren. Švedski sudac Glenn Nyberg je poslao ekipe u svlačionicu, ali nije svirao kraj utakmice, već prekid.

Sve je završilo u velikoj zbrci, čak su mediji objavljivali kako se Argentina spasila u sudačkoj nadoknadi izvukavši bod.

Na službenom razglasu su navijači zamoljeni da napuste stadion, što je odavalo dojam da je sve gotovo. Međutim, potom se na službenoj olimpijskoj stranici pojavila vijest da je utakmica prekinuta.

Uslijedilo je gotovo dvosatno vijećanje hoće li se susret nastaviti ili će biti prekinut. Na koncu su se momčadi iza 19 sati pojavile na terenu kako bi mogle odigrati dodatne tri minute.

Prije nastavka izjednačujući gol Argentine je poništen zbog zaleđa nakon video analize, a Maroko je u dodane tri minute obranio prednost.

"Stalno su nam govorili, gledamo, gledamo. Ni marokanski igrači nisu htjeli igrati tri minute kasnije," poručio je Mascherano.

"Ne treba nam pomoć, ali niti da nam se rugaju kao danas," dodao je.

"Bilo je sramotno," istaknuo je vratar Geronimo Rulli.

Oglasio se i argentinski nogometni majstor Lionel Messi koji se oporavlja od ozljede gležnja.

"Neobično," napisao je kratko Messi. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!