Ostali sportovi

Hrvatski tenisači saznali protivnike na OI, u drugom se kolu smiješi 60. sraz Đokovića i Nadala

HINA, Mario Borko • četvrtak, 25.07.2024.
Hrvatski tenisači saznali protivnike na OI, u drugom se kolu smiješi 60. sraz Đokovića i Nadala
Foto: EPA

Održan je ždrijeb svih olimpijskih turnira u tenisu koji se održava na terenima Roland-Garrosa, a hrvatska ima četiri predstavnika. U ženskoj konkurenciji nastupaju Martić i Vekić, u konkurenciji parova zlato brane Mektić i Pavić, a Vekić i Pavić će zajedno nastupiti u konkurenciji mješovitih parova...

Zlatni olimpijski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić u prvom kolu Olimpijskih igara u Parizu igrat će na terenima Roland-Garrosa protiv njemačke kombinacije Dominik Koepfer i Jan Lennard Struff.

Igraj na Olimpijske igre u Parizu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Branitelji naslova i sedmi nositelji turnira bi, u slučaju pobjede nad Nijemcima, u drugom kolu išli na boljega iz dvoboja grčke braće Tsitsipas i Portugalaca Nuna Borgesa i Francisca Cabrala. Hrvatska je na prošlim igrama osvojila zlato i srebro, ali Marina Čilića i Ivana Dodiga ovoga puta nema na OI.

Petra Martić (WTA, 97.) će imati svoj olimpijski debi protiv Španjolke Cristine Busce, 60. tenisačice svijeta, koju je pobijedila lani u Montrealu. Ako prođe Španjolku, Splićanka bi išla na pobjednicu dvoboja Čehinje Karoline Muchove i Kanađanke Leylah Fernandez.

Donna Vekić (WTA, 21.) u prvom kolu ide na Talijanku Luciju Bronzetti, 67. igračicu svijeta, koju je svladala na travi WTA turnira u Bad Homburgu prije dva mjeseca. Osječanku, ako pobijedi Talijanku, čeka bolja iz sraza Kanađanke Biance Andreescu i Dankinje Ciare Tauson.

Osječanka je postavljena za 13. nositeljicu i bit će favoritkinja do trećeg kola, a tamo bi mogla igrati protiv druge tenisačice svijeta Coco Gauff. Donna je na prošlim igrama zaustavljena u trećem kolu.

U mješovitim parovima Vekić i Mate Pavić idu na kineski par Qingwen Zheng i Zizhen Zhang, a u slučaju pobjede na pobjednika dvoboja španjolskog para Sorribet-Granollers i australske kombinacije (drugi nositelji) Ebden-Perez.

Na turniru sudjeluje samo 16 mješovitih parova i dvije pobjede vode u borbu za medalju.

Dodajmo i da se u muškom dijelu ždrijeba već u drugom kolu smiješi sraz Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Prvi nositelj mora proći Australca Matthewa Ebdena, a Španjolac na startu igra protiv Mađara Mártona Fucsovicsa.

Bio bi to jubilarni 60. sraz ovih dvaju tenisača, vrlo lako moguće i posljednji. Na terenima gdje se održava French Open igrali su do sad deset puta, a Nadal ima osam pobjeda.

Projicirana polufinala su Đoković - Aleksander Zverev te Carlos Alcaraz - Daniil Medvedevtest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!