Nogomet

Aljoša Asanović dobio spor sa Zambijskim nogometnim savezom

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 25.07.2024.
Aljoša Asanović dobio spor sa Zambijskim nogometnim savezom
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Aljoša Asanović, nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac, dobio je spor protiv Zambijskog nogometnog saveza, pišu brojni hrvatski mediji te će dobiti odštetu veću od milijun američkih dolara.

Presudio je tako Sportski arbitražni sud (CAS) koji je time riješio dulje suprotstavljanje Asanovića i saveza čiju je reprezentaciju vodio tijekom 2022. godine. Prije toga je bio tehnički direktor te afričke reprezentacije.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U trenutku kada je dobio otkaz Zambijski nogometni savez je ostao dužan određenu svotu Asanoviću koji se pokušao zaštiti i potražiti pravdu preko Međunarodne nogometne organizacije (FIFA). U tom predmetu je FIFA odlučila kako tamošnji savez mora hrvatskom strategu isplatiti 15.000 američkih dolara, koliko je iznosio dug, na što se Zambijski nogometni savez žalio Sportskom arbitražnom sudu (CAS).

Na kraju je Zambijski savez prošao još gore, jer je CAS odbio njegovu žalbu te odlučio kako 58-godišnji Asanović mora dobiti odštetu veću od milijun američkih dolara.

Asanović je Zambiju ukupno vodio na sedam utakmica, a trenutačno obavlja dužnost tehničkog direktora uzbekistanske reprezentacije. Za Hrvatsku je u karijeri odigrao 62 utakmice te postigao tri pogotka, uz osvojenu brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!