Tenis

Rubljov nastavlja potragu za drugom titulom u Umagu

Petar Jenjić • petak, 26.07.2024.
Rubljov nastavlja potragu za drugom titulom u Umagu
Foto: EPA

Pred nama su polufinalni mečevi na ATP turniru u Umagu, a u jednom od njih snage će odmjeriti pobjednik iz 2017., Rus Andrej Rubljov, i Argentinac Francisco Cerundolo...

Petak nam donosi polufinalne mečeve na ATP turniru u Umagu, a od 17 sati prvi će na centralni teren "Goran Ivanišević" izaći Andre Rubljov i Francisco Cerundolo. Odmah nakon njih snage će odmjeriti Jakub Menšik i Lorenzo Musetti.

Igraj na Rubljov - Cerundolo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iza nas je nekoliko uzbudljivih dana u Umagu, nismo se ni okrenuli, a već nam je stiglo vrijeme borbe za polufinale. Deveti tenisač svijeta, ruski predstavnik Rubljov, za dolazak do ove faze odigrao je dva meča i upisao dvije pobjede, uz manje ili veće probleme.

Prvo je u osmini finala svladao Argentinca Camila Uga Carabellija sa 6:4, 7:5 nakon jednog sata i 47 minuta igre, dok se puno više pomučio u četvrtfinalu protiv Fabiana Maroszana. Mađar je dobio prvi set sa 7:5, ali Rubljov je uspio okrenuti zaostatak i slaviti sa 6:3, 6:2 za svoje okruglo 40. finale na ATP razini.

U karijeri je osvojio 16 titula, a svih 16 na različitim turnirima. Prva od njih bila je upravo u Umagu 2017. godine kada je u finalu svladao Paola Lorenzija. Ove sezone osvajao je turnire u Hong Kongu i Madridu, a dolaskom u polufinale preskočio je Caspera Ruuda na osmom mjestu ATP live rankinga.

Na drugoj strani mreže stajat će mu Francisco Cerundolo, Argentinac koji je izborio svoje deseto polufinale na ATP razini. Na otvaranju svog turnira u dva je seta bio bolji od Mateja Dodiga (6:3, 6:4), da bi nakon toga u tri seta bio bolji od Lorenza Sonega. Bilo je 6:4, 2:6, 7:6 nakon dva sata i 34 minute igre.

Tako je postao prvi Argentinac od 2018. godine koji je izborio polufinale Umaga, a tada su do te faze stigli Guido Pella i Marco Trungelliti. Pokušat će krenuti stopama sunarodnjaka Guillerma Canasa koji je 2004. i 2005. godine osvajao ovaj turnir. Kroz karijeru je odigrao četiri ATP finala, a dva je osvojio. Prvi u Bastadu 2022. godine, a drugi u Eastbourneu protekle godine.

Rubljov i Cerundolo odigrali su dva međusobna dvoboja. Prvi je u Hamburgu 2022. dobio Argentinac (6:4, 6:2), a drugi ruski tenisač sljedeće godine u Bastadu. Slavio je nakon gotovo tri sata igre, bilo je 7:6, 6:7, 6:3.

Što su rekli

Andrej Rubljov, ruski tenisač: "Osjećam se dobro. Veselio sam se četvrtfinalu jer sam znao da će to biti velik izazov. Nakon prvog seta sam pomislio da možda neće biti moj dan, ali kasnije sam se promijenio mentalno, nastavio se boriti i igrati sve bolje dok nisam i pobijedio."

Mjesto, vrijeme

Stadion "Goran Ivanišević, Umag, 17:00

Zadnji susret

U polufinalu ATP turnira u Bastadu prošle godine, Rubljov je došao do pobjede nakon velike borbe u tri seta.

Prognoza

Ništa manju borbu ne očekujemo ni danas. Ulog je visok, a samim time očekujemo i veći broj gemova. test

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!