Rukomet

Rukometaši Zagreba okupili se na početku priprema: 'Jedva čekam da ovo sve opet krene'

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 26.07.2024.
Rukometaši Zagreba okupili se na početku priprema: 'Jedva čekam da ovo sve opet krene'
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Rukometaši Zagreba krenuli su s pripremama za novu sezonu. Nakon okupljanja u Kutiji šibica, središnji dio istih održat će se na Vlašiću, nakon čega slijedi povratak u Zagreb...

Nakon gotovo dva mjeseca stanke okupili su se rukometaši Zagreba. Početak priprema za novu sezonu krenuo je tradicionalno u Kutiji šibica, gdje su se u četvrtak 25. srpnja pozdravili rukometaši, članovi stručnog stožera i uprave, ali i zaposlenici kluba.

Igraj na olimpijski rukometni turnir na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener prve ekipe Andrija Nikolić, u pratnji svojih pomoćnika Ivana Čupića i Ariana Jovića (kondicijski trener Šime Tomašević pridružiti će se zagrebašima sljedećega tjedna na Vlašiću) pozdravio je rukometaše Zagreba koji će već sljedećeg ponedjeljka krenuti put bosanskohercegovačke planine Vlašić gdje će brusiti kondiciju za nadolazeću sezonu.

Ispred uprave kluba igračima su se obratili i generalni menadžer Božidar Jović, odnosno sportski direktor Damir Bičanić.

Na Vlašiću će hrvatski rukometni prvaci trenirati, pak, do 8. kolovoza kada se vraćaju u Zagreb. Uz članove stručnog stožera i igrače, s ekipom će svo vrijeme biti i kompletna liječnička služba u sastavu: Damir Kajba, Ivana Minauf i Slobodan Škorić.

U periodu do 19. kolovoza, odigrati će i dvije pripremno prijateljske utakmice s jednom kineskom ekipom (14. kolovoza u Kutiji šibica), te sa slovenskim Slovanom u Ljubljani (17. kolovoza).

Radni tjedan od 19. do 23. kolovoza provesti će najbolji hrvatski rukometaši u mariborskom sportskom centru Draš, a u srijedu 21. kolovoza produžiti će do Graza gdje će odigrati pripremno prijateljsku utakmicu s ekipom THW Kiela.

Po povratku iz Slovenije slijedi pripremno prijateljski dvoboj s ekipom Sesveta u Jelkovcu (24. kolovoza), dok je posljednji tjedan kolovoza rezerviran za tradicionalni TV turnir šampiona u Doboju.

Tamo će nastupati u konkurenciji: MOL Tatabanyje HC, Telekom Veszprema HC, Eurofarm Pelistera, Crvene zvezde, Bešiktaša, Al Ahlyija i domaće MRK Sloge.

Pripreme službeno završavaju 1. rujna, a već narednog vikenda na rasporedu je prvo kolo Premijer lige rukometnog prvenstva Hrvatske.

"Vjerujem da su se svi dobro odmorili. Pauza je bila duga, iskoristili smo je jednim dijelom za odmor, a jednim i za rad. Veselimo se i željno iščekujemo da sve opet krene. Prva tri dana smo u Zagrebu da obavimo neka testiranja i liječničke preglede. Nakon toga idemo tradicionalno na Vlašić gdje ćemo na planini odraditi prvi dio priprema. Nakon toga se vraćamo u Zagreb gdje ćemo odraditi i nekoliko prijateljskih utakmica. Novost je da ćemo drugi dio priprema ove sezone odraditi u sportskom centru Draš u Mariboru, a u sklopu tog dijela priprema imati ćemo i prijateljsku utakmicu s THW Kielom u Grazu. Očekujem da bi nam se u Sloveniji trebali priključiti i reprezentativci i da ćemo tamo napraviti jednu dobru bazu za dalje. Posljednji dio priprema rezerviran je za TV turnir šampiona u Doboju čemu se također veselimo. Kao što je poznato od ranije u prvom dijelu priprema na raspolaganju nećemo imati četiri hrvatska reprezentativca, ali kako nama tako i svima ostalima u ovoj olimpijskoj godini. Ono što posebno veseli jest da su svi zdravi i na dispoziciji. Vjerujem da možemo ponoviti lanjski rezultat ili ga čak i nadmašiti, ali pod uvjetom da budemo svi zdravi kroz veći dio sezone", najavio je Andrija Nikolić, trener prve ekipe.

Pripremama se priključio i kapetan Jakov Gojun:

"Odmorio se jesam, željan sam novih izazova i jedva čekam da ovo sve opet krene. Hvala Bogu zdrav sam, dobro se osjećam i potpuno spreman dolazim na pripreme. Mislim da nas čeka jedna teška sezona, svjesni smo toga, ali ja se vodim onom da nas zdravlje posluži i da dobro radimo i onda ne vidim razloga za brigu. Mislim da smo se i pojačali, a jednako je važno da je okosnica ekipe ostala ista. Dečki dolaze puni elana, što je najvažnije zdravi smo i krećemo već danas raditi punom parom. Što se tiče četvorice koji su na Olimpijskim igrama, ja im od srca želim da se vrate zdravi, zadovoljni i s medaljom oko vrata. Oni će nam nedostajati, jer riječ je o igračima koji su nositelji naše igre i mi realno ovisimo o njima, a ja se samo mogu pomoliti da sve završi kako treba i da nam se naši dečki vrate zdravi. Gledao sam jučer malo raspored Lige prvaka, svjesni smo što nas čeka, osobno sam uvjeren da će Arena biti dobro popunjena i da ćemo sada napraviti jednu nadogradnju na sjajan rezultat od prošle sezone." test

AUTOR: RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!