Nogomet

Club Brugge u obranu naslova prvaka kreće protiv nezgodnog protivnika

Petar Jenjić • petak, 26.07.2024.
Club Brugge u obranu naslova prvaka kreće protiv nezgodnog protivnika
Foto: EPA

Večeras kreće nova sezona belgijskog prvenstva, a novu sezonu otvorit će branitelj naslova. Club Brugge će pred svojim navijačima odigrati utakmicu protiv Mechelena kojeg prošle sezone nije uspio svladati...

Nakon što je proteklu prvenstvenu sezonu zaključio na prvom mjestu s bodom prednosti ispred Royale Union SG-a, Club Brugge u novu kreće domaćom utakmicom protiv Mechelena. Dvoboj prvog kola na rasporedu je večeras od 20:45 sati, a njihov dvoboj sudit će Erik Lambrechts.

Igraj na Club Brugge - Mechelen na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osim 19. naslova prvaka Belgije, imao je priliku na otvaranju ove sezone doći i do 18. nacionalnog superkupa, ali na tom putu ispriječio se Royale Union. Aktualni osvajač kupa slavio je s 2:1 prije šest dana zahvaljujući golovima Camerona Puertasa i Feddea Leysena, dok je jedini gol za Brugge postigao Christos Tzolis.

Tijekom pripremnog perioda odigrao je čak šest prijateljskih utakmica i pri tome upisao samo dvije pobjede uz četiri remija. Slavio je protiv AEK-a (4:1) i Norwicha (3:0), bez golova odigrao je protiv Dendera, a 1:1 protiv PSV-a i Knokkea.

S druge strane, Mechelen prošle sezone nije uspio izboriti doigravanje za prvaka, ali jest za borbu za Konferencijsku ligu. Međutim, tu je zauzeo drugo mjesto iza Genta koji je u toj skupini ipak bio uvjerljiviji od ostatka konkurencije s devet bodova prednosti ispred prvog pratitelja.

Čak sedam prijateljskih utakmica odigrao je tijekom pripremnog perioda i upisao tri pobjede, dva poraza i jedan remi. Sve tri pobjede stigle su protiv belgijskih klubova: Oudenaardea (3:0), Beerschota (2:1) i Heista (1:0), remi protiv Lillea (1:1), a porazi od Antwerpa (2:1) i Olympiakosa (2:0).

Prošle su sezone dva međusobna dvoboja završila remijima; prvi u Bruggeu 1:1, a drugi u Mechelenu bez golova. Jasno, kudikamo uspješniji je Club Brugge koji je u zadnjih deset godina samo dva puta izgubio od današnjeg protivnika u svim natjecanjima.

Što su rekli

Nicky Hayen, trener Club Bruggea: "Imali smo dobru raspravu i po reakciji igrača mogu reći da smo spremni za Mechelen. Kvaliteta i intenzitet moraju postojati u svakoj utakmici, ali isto tako moramo poboljšati protok lopte i momčadsku dinamiku. Nakon Uniona nisam bio zadovoljan s razlogom, bio je to pogrešan start."

Mjesto, vrijeme, suci

Jan Breydel stadion, Brugge, 20:45

Sudac: Erik Lambrechts

Nedostaju

Club Brugge: Meijer (ozljeda)

Mechelen: Antonio, Falchou (ozljede)

Zadnji susret

U utakmici 17. kola prošle sezone, odigranoj u Mechelenu krajem prošle godine, nije bilo pogodaka.

Prognoza

Branitelj naslov želi u novu sezonu krenuti u pozitivnom ritmu i vjerujemo da će tako i biti. Club Brugge večeras je favorit i trebao bi slaviti s dva ili više razlike. test

FOTO: EPA/OLIVIER MATTHYS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!