Ostali sportovi

Dok se čeka službeno otvaranje OI, ragbi 7 u punom je pogonu

HINA, Petar Jenjić • petak, 26.07.2024.
Dok se čeka službeno otvaranje OI, ragbi 7 u punom je pogonu
Foto: EPA

Iako je večeras na rasporedu službeno otvaranje Olimpijskih igara, turnir u ragbiju 7 bliži se svome kraju. Već u subotu igrat će se utakmice polufinala i finala...

Premda se svečano otvorenje XXXIII. Olimpijskih igara u Parizu još nije dogodilo, reprezentacije koje se natječu u ragbiju sedam već su dogurale do polufinalnih susreta.

Igraj na olimpijski teniski turnir na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon odrađenih utakmica u skupinama te četvrtfinalnih dvoboja polufinale su izborili Francuska i Južnoafrička Republika, odnosno, Australija i Fidži.

Kroz igru u tri skupine nokaut fazu su izborile po dvije najbolje reprezentacije te još dvije trećeplasirane, a upravo je jedna od njih napravila najveće iznenađenje u četvrtfinalu.

Uz pobjedu i dva poraza četvrtfinale je izborila Južnoafrička Republika koja je polufinale osigurala pobjedom 14:7 protiv Novog Zelanda. Te su dvije reprezentacije bile u istoj skupini A, a Novi Zeland je u njoj ostvario sve tri pobjede, uz 17:5 baš protiv Južnoafričke Republike.

JAR će u polufinalu igrati protiv domaćina Francuske koja je u četvrtfinalu svladala Argentinu rezultatom 26:14.

Australija je do polufinala dogurala uvjerljivom pobjedom protiv SAD-a od 18:0, dok je Fidži osigurao polufinale nakon slavlja 19:15 protiv Irske.

Polufinalne utakmice, kao i finale te dvoboj za treće mjesto, na rasporedu su već tijekom subote. test

FOTO: CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!