Nogomet

Rumunjski prvak u trećem kolu traži prvu prvenstvenu pobjedu

Petar Jenjić • petak, 26.07.2024.
Rumunjski prvak u trećem kolu traži prvu prvenstvenu pobjedu
Foto: EPA

Aktualni rumunjski prvak, FCSB, večeras na domaćem terenu igra treće kolo domaćeg prvenstva. Njegov protivnik, u potrazi za prvom prvenstvenom pobjedom sezone, bit će Otelul...

Večeras u puni pogon treće kolo rumunjskog prvenstva u kojem će branitelj naslova FCSB tražiti svoju prvu pobjedu. Na domaćem terenu igrat će protiv Otelula, dvoboj u Bukureštu počinje u 21 sat, a sudit će Andrei Moroita.

Igraj na FCSB - Otelul na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dok su neki klubovi tek krenuli s natjecateljskim utakmicama, neki su tek krenuli s pripremama, a za FCSB možemo reći da je već ušao potpuno u natjecateljski ritam, s obzirom na to da je prvu utakmicu odigrao još 4. srpnja kada je u utakmici rumunjskog superkupa slavio s 3:0 protiv Hunedoare.

U prvom pretkolu Lige prvaka igrao je protiv Virtusa iz San Marina i očekivano nije imao prevelikih problema. Nakon uvjerljive 1:7 pobjede u prvoj utakmici, u uzvratu je slavio s nešto "slabijih" 4:0. Između dvije utakmice otvorio je prvenstvo domaćim remijem protiv Cluja rezultatom 1:1.

Nakon uspješnog uzvrata uslijedilo je prvenstveno gostovanje kod Uniree Slobozije, vodstvo od 0:1 i 1:2, ali na koncu i zadovoljavanje remijem (2:2). Prije tri dana FCSB odigrao je prvu utakmicu drugog pretkola, na domaćem terenu protiv Maccabi Tel Aviva okončano je bez pobjednika, 1:1.

S druge strane, Otelul nije imao toliko obaveza kao njegov današnji suparnik. Tijekom priprema odigrao je tri prijateljske utakmice i slavio u sve tri, protiv Celja (3:2), Jedinstva (1:0) i Marsaxlokka (4:1). Na otvaranju prvenstva pobijedio je u gostima kod Botosanija s 2:3, da bi nakon toga odigrao bez pogodaka na domaćem terenu protiv Farul Constante.

Prošle sezone odigrali su tri međusobne utakmice u kojima smo vidjeli tri različita ishoda. Prvo je FCSB slavio u gostima s 0:2, nakon toga je dvoboj u kupu završio 1:1, dok je zadnja međusobna utakmica otišla na stranu Otelula (0:2).

Što su rekli

Elias Charalambous, trener FCSB-a: "Dva remija su iza nas i tu ništa ne možemo. Čak i da smo pobijedili u obje utakmice, pritisak bi ostao isti. Željeli bismo da smo osvojili više bodova, ali na početku smo sezone. Sutra nam je cilj pobjeda."

Mjesto, vrijeme, suci

Arena Nationala, Bukurešt, 21:00

Sudac: Andrei Moroita

Nedostaju

FCSB: Sut (ozljeda)

Otelul: (-)

Zadnji susret

U utakmici 18. kola protekle sezone, odigranoj u prosincu 2023., Otelul je bio uspješan kao gost i upisao pobjedu od 0:2.

Prognoza

Domaćin će večeras biti u ulozi favorita i trebao bi uzeti sva tri boda. Očekujemo barem po jedan pogodak u svakom poluvremenu. test

FOTO: EPA/Robert Ghement

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!