Košarka

Serge Ibaka potpisao za madridski Real

HINA, Petar Jenjić • petak, 26.07.2024.
Serge Ibaka potpisao za madridski Real
Foto: EPA

U redove madridskog Reala stigao je Serge Ibaka koji je potpisao ugovor na jednu sezonu. Ibaka je veći dio karijere proveo u NBA ligi, a posljednji klub bio mu je Bayern...

Nekadašnji španjolski košarkaški reprezentativac Serge Ibaka došao je u madridski Real, službeno je priopćio klub te je potpisao jednogodišnji ugovor.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ibaki će ovo biti povratak u Real za koji je odigrao šest utakmica u Euroligi, u sezoni 2010./11., dok je u NBA ligi trajao "lockout".

U madridski Real dolazi iz Bayerna gdje je igrao tijekom prošle i ove godine. Kao igrač bavarskog kluba, Ibaka je prosječno prošle sezone postizao 12.6 poena po susretu uz 6.8 skokova i 1.2 blokadu.

Sa Španjolskom je 35-godišnji krilni centar osvojio olimpijsko srebro na Igrama u Londonu 2012. godine, dok je bio europski prvak u Litvi 2011. godine. Kao član Toronto Raptorsa osvojio je i NBA naslov.

Najdulje je u NBA ligi igrao za Oklahoma City Thunder, od 2009. do 2016. godine, a osim za Toronto još je nosio dres: Orlanda, Los Angeles Clippersa i Milwaukeeja. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!