Tenis

Iva Primorac nakon dva sata borbe do polufinala ITF turnira u Brežicama

Mario Borko • petak, 26.07.2024.
Iva Primorac nakon dva sata borbe do polufinala ITF turnira u Brežicama
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Hrvatska tenisačica je u četvrtfinalu turnira iz ITF serije u slovenskim Brežicama pobijedila Slovakinju Lauru Svatikovu u dva seta. Primorac je postavljena za prvu nositeljicu i na putu je da taj status i opravda...

Na ITF turniru u slovenskim Brežicama Iva Primorac nastavila je s pobjedama. Hrvatska tenisačica je u četvrtfinalu sa 6:1, 7:6 (5) bila bolja od Slovakinje Laure Svatikove i za finale će u subotu igrati protiv Šveđanke Lise Zaar.

Igraj na ITF Brežice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

28-godišnja tenisačica sjajno je ušla u meč. U prvom je setu dva puta oduzela servis Slovakinji i za 38 minuta osvojila set. U drugom se odvijala prava drama koja je trajala čak sat i 33 minute.

Primorac je odmah na startu napravila break i povela s 2:0, ali Svatikova osvaja tri uzastopna gema te ima tri vezane prilike za oduzimanje servisa i prelazak u vodstvo 4:2. Hrvatica je to spasila, napravila break i kod 5:4 imala servis za meč. Nije uspjela završiti posao, ali odmah si je stvorila novu priliku kod 6:5.

No, Primorac je i drugi puta propustila završiti meč na svom servisu i o pobjednici seta odlučivao je tie-break. Hrvatica je tamo bila bolja i sa 6:1, 7:6 (5) stigla do treće pobjede zaredom.

Primorac je trenutno 480. na WTA ljestvici, a u subotu će protiv Šveđanke Zaar (WTA 698.) igrati za prvo ITF finale ove godine. test

ITF Brežice, četvrtfinale:
Iva Primorac (Hrvatska, 1) – Laura Svatikova (Slovačka) 6:1, 7:6 (5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!