Nogomet

Samo dva kluba u Europi ovaj su tjedan bila gledanija od Hajduka

Mario Borko • petak, 26.07.2024.
Samo dva kluba u Europi ovaj su tjedan bila gledanija od Hajduka
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Bijeli su u četvrtak s 2:0 u drugom pretkolu Konferencijske lige pobijedili HB Torshavn i tako uspješno otvorili sezonu. Poljud ponovno nije razočarao, a u svim europskim natjecanjima ovog tjedna samo su dva kluba imala veću posjećenost...

Hajdukovi navijači napokon su dočekali početak nove sezone. Nakon kraha na kraju prošle, klubom su zapuhali novi vjetrovi, stigao je Ivan Rakitić i očekivanja su ponovno ogromna. Gennaro Gattuso imao je u četvrtak svoj trenerski debi protiv HB Torshavna s Farskih otoka. Bijeli su slavili s 2:0, a Talijana i njegovu momčad došlo je podržati 28,488 gledatelja.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Konferencijska liga treće je europsko natjecanje po kvaliteti i ne čudi da je u drugom pretkolu upravo Poljud bio najposjećeniji stadion. Vrlo blizu bilo je Sarajevo Zorana Zekića kojeg je protiv Spartak Trnave na Koševu bodrilo 26,756 navijača.

Niti jedan par drugog pretkola Konferencijske lige više nije privukao više od 20 tisuća gledatelja. Treći je po posjeti bio AEK kojeg je protiv Intera iz Andore pratilo 19,766 navijača.

Rijeka je u drugom pretkolu Europske lige igrala protiv rumunjskog drugoligaša Corvinul Hunedoara, a na tribinama je bilo 7,432 gledatelja. Nizozemski velikan Ajax imao je lošu prošlu sezonu, a četvrtak je europsku sezonu otvorio s minimalnom (1:0) pobjedom protiv Vojvodine. Johan Cruyff Arena bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta (53,590 gledatelja).

Wisla Krakow je usprkos podršci od 30,542 navijača poražena od Rapid Beča s 1:2. Poljaci i Nizozemci jedini su ovaj tjedan u Europi privukli više gledatelja od Hajduka.

U kvalifikacijama za Ligu prvaka posjećenost stadiona je bila skromna, a najviše je gledatelja došlo pogledati susret FCSB-a i Maccabi Tel Aviva (26,235).

Treći hrvatski predstavnik Osijek privukao je na Opus Arenu 8,028 gledatelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!